Carola tar ton till klassikern – då kliver pappa Jan Häggkvist in och de fullbordar mästerverket ihop

Att Carola Häggkvist har en förmåga att beröra med sin röst är det nog ingen som missat. Det visade hon inte minst 1983, när hon och hennes pappa Jan Häggkvist sjöng tillsammans i Hylands hörna, och valde en låt som kan ge vem som helst gåshud.

Carola slog igenom för den breda massan med dunder och brak redan som 16-åring, när hon briljerade med låten ”Främling” och blev den yngsta någonsin att vinna Melodifestivalen.

Hennes karriär har sedan dess bjudit på mängder av spännande äventyr, och man kan nog lugnt säga att hon är en av våra absolut största stjärnor.

Genom åren har hon skördat stora framgångar, släppt dunderhits, stått på stora scener, och blivit både hyllad och prisad för sina sångprestationer.

Hon har en röst som de allra flesta hade känt igen på mils avstånd, och många anser att hon är Sveriges mest begåvade sångerska.

Läs mer: Amadeus Sögaards känga till Carola Häggkvist i ”Vilket liv” – efter märkliga beteendet bakom kulisserna: ”Du borde kanske…”

Så var relationen med hennes pappa

En person som varit viktig för Carola vad gäller både karriären och privatlivet är hennes pappa, Jan Häggkvist.

Han var hennes manager under de första åren som artist, och utöver det även en kärleksfull och stolt pappa.

– Jag är så oerhört stolt över Carola. Hon är så oerhört duktig, sa han till Aftonbladet år 2003.

Strax efter Jans död år 2004 beskrev Carola för Aftonbladet vilken enorm saknad hon känner efter sin pappa.

– Det tar ju tid att smälta. Jag glömmer ibland av att pappa är död. Det händer att jag slår hans telefonnummer innan jag kommer på vad som hänt. Jag känner en stor saknad efter pappa. Väldigt stor, sa hon då.

Läs mer: Cornelis river av odödliga klassikern

Carola och Jan Häggkvist sjunger ”Love Me Tender”

Men även om sorgen och saknaden efter en förälder kan vara tung, så hann Carola och hennes pappa Jan skapa många fina minnen tillsammans.

Ett av dessa är när de besökte Hylands hörna 1983, samma år som hon vann Melodifestivalen, och uppträdde med låten ”Love Me Tender.”

Tillsammans med en stor kör tar de ton till den fina klassikern, och levererar ett magiskt framträdande.

Så sätt dig tillbaks, tryck på play och njut:

Vad tycker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!