Efter stora succén – därför försvann Lasse Holm från ”Diggiloo”

”Diggiloo” sprider sommarglädje i tv.

Men var tog egentligen Lasse Holm vägen?

Nöjeslivet har svaret!

John Lundvik, Mariette, Arvingarna, Jessica Andersson, Magnus Carlsson… Det vimlade av stjärnor på ”Diggiloos” scen förra sommaren.

På måndagskvällen visades det första avsnittet av två i TV4 från ”Diggiloo 2019” – och både tittare och artister jublade efter showen i dessa coronatider.

”Å vad jag längtar efter att få sjunga för er igen”, skrev Jessica Andersson på Instagram inför visningen i tv.

”Tack för en trevlig kväll på TV. Upplevelse i repris. Jättebra med alla dessa fantastiskt underbara artister” skrev en tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

Foto: TV4 press / Per Jahnke / Krall Entertainment

Därför försvann Lasse Holm från Diggiloos scen

Men bland alla artister saknades förstås en lysande stjärna. Lasse Holm, mannen som en gång i tiden var med och startade det turnerande konceptet, finns inte längre med i artistuppställningen.

Redan 2012 kastade Lasse Holm in handduken för första gången. Då firade ”Diggiloo” tioårsjubileum, och Holm tog farväl av scenen efter den sommaren. Men bara fyra år senare, 2016, gjorde han tillfällig comeback och var med som artist på ”Diggiloo”-turnén igen.

LÄS MER: Lasse Holm ryter ifrån mot åldersfixeringen

Efter den svängen fick det vara nog. Då förklarade Holm sitt beslut så här för tidningen Expressen.

– Herregud, jag är ju för fasen 72 bast, sade han då.

GÖTEBORG 20090512 – Artisten Lasse Holm Foto Björn Larsson Rosvall / TT

– Det gäller ju att vara på tårna. Jag har kört 700 mil i en husbil hittills, jag står på scen i alla fall två timmar varje kväll. Jag dansar, jag hoppar, jag springer på catwalken. Jag kör verkligen nu så det ryker, men det är ju trots allt så att mitt liv går mot sitt slut, det vitala i alla fall, sade Holm då.

Inför finalshowen det året förklarade Holm att han trodde att det hela skulle komma att bli känslosamt.

– Det kommer bli oerhört känslosamt, det var det också när jag avslutade tioårsjubileumet. Det var tårar, kramar och en fantastiskt stark familjekänsla, säger han.

Lasse Holm
Lasse Holm. Foto: Bengt Alm

Efter att ha lämnat ”Diggiloo”-scenen har Holm, i dag 76 år, bland annat fortsatt att arbeta med produktionen, men står alltså inte längre på scenen som artist.

2020 års ”Diggiloo”-turné planeras inledas den 1 juli på Malmö Arena och spelas sedan ytterligare 24 gånger runt om i Sverige med avslutning på Sundbyholms slott i Eskilstuna.

Avsnitt två av ”Diggiloo” visas kommande måndag 18 maj 21.00 i TV4. Första avsnittet går i repris dagen innan, söndag 17 maj kl 12.55.

Dela gärna vidare om du också tittade på ”Diggiloo” på tv och för att visa din uppskattning till artisterna som bjuder på underhållning i dessa tider!