Här får Tomas Ledin ta emot prestigefyllt seniorpris – för sin långa karriär: ”Stolt och glad”

Här får Tomas Ledin ta emot årets hederspris på seniora galan.
Den folkkäre artisten är glad över att få ta emot utmärkelsen och blomster.
– Klart att grabben är både stolt och glad, skriver Ledin.

Tomas Ledin har i decennier varit en av våra mest folkkära artister.

Genom åren har han gett oss hits efter hits, toppat Svensktoppen, och under Abbas världsturné 1979-1980 fanns Tomas med i kören.

Förutom att ha vunnit Melodifestivalen med odödliga klassikern ”Just nu” 1980, har stjärnan långt flera meriter på sin lista.

Dessutom har hans musik fått ett helt nytt liv i romantiska komedin ”En del av mitt hjärta”, från 2019.

I sommar har han varit högaktuell med en turné som skjutits upp i två år på grund av coronapandemin. Då passade han också på att släppa tre nya låtar: ”Långt ute på landet”, ”Huvet upp och fötterna ner” samt ”När vi var unga”.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20220705 Tomas Ledin och programledaren Sanna Nielsen under tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Magnus Andersson / TT
STOCKHOLM 20220705 Tomas Ledin och programledaren Sanna Nielsen under sommarens Allsång på Skansen. Foto: Magnus Andersson / TT

LÄS MER: Tomas Ledins skarpa varning – artisten sätter ner foten efter elaka påhoppen: ”Fejk”

För sin långa och framgångsrika karriär har Ledin erhållit flera utmärkelser. Han är sedan tidigare hedersmedborgare i Sandvikens kommun, och sedan i fjol kan han titulera sig själv filosofie hedersdoktor vid Mittuniversitetet.

– Tänk om min kära mor hade fått vara med idag. Lätt omtumlad försöker jag nu samla tankarna …. Inte helt lätt när jag är så stolt och glad, skrev Ledin då, och fortsatte:

– Jag fick en klump i halsen när motiveringen lästes upp vid promoveringen tidigare idag och överraskningen vid banketten lockade fram tårar. Tack. Somnar med ett leende på läpparna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Artisten, som i år firade 70 år varav 50 på scenen, har nu återigen blivit prisad.

Tomas Ledin prisad för lång och framgångsrik karriär

Det handlar om årets hederpris vid galan Senior talent award 2022. Senior talent award brukar vanligtvis rikta in sig på företag som ”värdesätter senior kompetens och inte likställer talang med ålder”.

I motiveringen står det bland annat: ”Detta år har juryn fastnat för en yrkesperson som nyligen bjöd in 12 000 personer till ett sprakande 70-årsgalas i Avicii Arena, som inte ens Sveriges Television och Melodifestivalen kunde skjuta på. Lika mycket som ett födelsedagskalas och firandet av ett 50-årigt yrkesliv, blev det ännu en dag på jobbet där åldern var totalt oviktig. I en tid då musikbranschen präglas av unga stjärnor och streams, har årets hedersprisvinnare i decennium efter decennium lockat fans i alla åldrar. Ofta tillsammans”.

– Klart att grabben är både stolt och glad! Så det kan bli med tiden … skriver Ledin på Instagram efter att ha fått ta emot utmärkelsen och blomster.

LÄS MER: Tomas Ledins heta kärleksknep med hustrun Marie – så håller de passionen vid liv: ”Vi har…”

Artikeln fortsätter under bilden.

I kommentarsfältet på Instagram är det nu många fans som passar på att gratulera hederspristagaren.

Stort grattis till utmärkelsen, Tomas Ledin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!