Foto: TV4

Idol-final 2020: Så är relationen mellan Paulina Pancenkov och Nadja Holm egentligen

Två småstadstjejer i en dramatisk final.

Paulina Pancenkov, 21, och Nadja Holm, 23, gör upp om segern i Idol 2020.

Nu berättar de om relationen till varandra.

De ställs mot varandra i en historisk final i TV4 på fredagskvällen.

För första gången sedan 2014 kommer Idol att få en tjej som vinnare av musiktävlingen. Då var det Lisa Ajax som drog det längsta strået – i år blir det antingen Paulina Pancenkov, 21, från Bjuv, eller Nadja Holm, 23, från Piteå.

Men hur är egentligen deras relation till varandra – bakom kulisserna på tv-programmet? Nöjeslivet vet!

Coronapandemin har tydligt präglat årets Idol-säsong – men finalisterna tycks ha hittat ett mycket speciellt sätt att kommunicera.

Paulina Pancenkov målar en mycket varm bild av relationen till Nadja.

– Man får ju inte kramas och så är det även när vi är bakom kulisserna. Men grejen är att för mig och Nadja räcker det med att vi ger varandra en blick, så fattar vi varandra direkt. Ända sen kvalveckan har det varit så här, säger Paulina till Nöjeslivet.

Tror du att ni kommer ha kontakt även efteråt?

– Ja, så klart i alla fall från min sida. Hon ska flytta till Stockholm och jag har planer på det men inte än. Men absolut, jag tror ändå vi kommer hålla kontakten.

”Jag älskar att det är två tjejer i final”

”Älskar att det är två tjejer i final”

Nadja bekräftar bilden som Paulina återger.

– Jag är så tacksam över att stå i final med henne. Hon är så peppande, och jag hade kunnat stå i final med vem som helst av de andra också. Men Paulina och jag har pratat redan från början i tävlingen att det är vore kul om en tjej kammar hem tävlingen i år. Och nu vet vi att så blir det. Det är superfint. Vi båda är också från småstäder fast åt helt olika riktningar i landet. Jag tror vi har lite av det lugnet båda två. Vi kanske är fåordiga ibland men förstår vad vi menar, säger Nadja Holm.

Det faktum att Idol – efter fem raka manliga vinnare – i år får en tjej längst upp på prispallen gör båda deltagarna glada.

– Jag älskar att det är två tjejer i final för det har vunnit så många killar. Det sägs alltid ”killarna kämpar hårdare och därför vinner dem”. Det var ett tag sen en tjej vann nu, 2014, och det är kul att Nadja och jag kan stå för girl power i år, säger Paulina Pancenkov.

I år sänds finalen utan publik på plats till följd av coronapandemin – men Idol-finalisterna får ändå sällskap på scen av en annan stjärna.

Vilka låtar sjunger Paulina och Nadja i Idol-finalen 2020?

Artisten Zara Larsson är nämligen klar för finalen och gästar med sin nya låt ”One bullet”, uppger TV4.

Idolerna kommer att sjunga tre låtar vardera för första gången den här säsongen – vinnarlåten ”Used to me” skriven av jurymedlemmen Alexander Kronlund. Paulina ska också sjunga ”Side to side” av Ariana Grande och ”Hurt” av Christina Aguilera. För Nadja är det låtarna ”Freedom” med Beyoncé och Kendrick Lamar, samt The Greatest Showman-låten ”Never enough” med Loren Allred som gäller.

Finalen av Idol 2020 sänds direkt i TV4 klockan 20.00 på fredagen den 4 december. Här kan du få ett smakprov på hur det kan låta:

Vem tycker du ska vinna Idol 2020? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!