Laila Bagges vrede mot Idoljuryn – efter tuffa händelsen i TV4

Idol är i full gång i TV4 och nu ska nya stjärnor tändas på den svenska artisthimlen.

Programmet som genom åren gett oss folkkära sångare som Darin Zanyar, Måns Zelmerlöw och Agnes Carlsson har nu åter börjat visas i tv igen. Efter de första auditions i städerna börjar det nu bli allvar när deltagarna får sjunga för juryn i Stockholm igen. Det här är den 14:e säsongen sedan den allra första avgjordes år 2004.

Som vanligt rör Idol upp känslor bland tittarna – och en av dessa är i år den tidigare jurymedlemmen Laila Bagge.

I Rix FM-radions program ”Rix Morronzoo” berättar hon att hon är upprörd efter att ha tittat på programmet, uppger Aftonbladet.

Det var sekvensen som utspelade sig efter att deltagaren Izadora ställde sig på scenen och sjöng för juryn och tittarna som nu får Laila Bagge att reagera.

Izadora fick ingen guldbiljett (som innebär att man går vidare i tävlingen) av juryn. Men inte på grund av hennes sånginsats – utan för hennes klädstil.

– När du kommer hit måste du också kunna presentera den vision du har av dig själv som artist. Och det upplever jag att Izadora inte har, säger jurymedlemmen Nikki Amini i programmet.

Efteråt har tittarna kritiserat detta. En av de som går hårt åt är Laila Bagge, själv tidigare jurymedlem i Idol. Så här säger hon:

Anders Bagge och Laila Bagge då de var en del av Idoljuryn.
Anders Bagge och Laila Bagge då de var en del av Idoljuryn 2015. Foto: Nora Lorek/TT

– Det där är bullshit. Det här är ju människor som för första gången kommer dit, man har ingen koll. Det är därför de kommer dit. Det är ju själva resan Idol handlar om, att man följer någon som inte har koll, till att ha koll, säger Laila Bagge i Rix Morronzoo, som hon programleder tillsammans med sin kollega Roger Nordin i Rix FM, uppger Aftonbladet.

– Om de är färdiga artister med en uttänkt plan om vad man ska vara för artist, då hade man inte sökt till Idol. Då hade man gått direkt till ett skivbolag. Det är det som är lite grejen.

Laila säger också att hon tycker juryn var ”för hårda” och när Roger frågar henne vad som hade hänt om hon satt kvar i juryn svarar hon med ett skratt att, det hade ”blivit bråk”.

– Det är ju tur att inte Ed Sheeran varit och sjungit för den svenska Idol-juryn för han hade väl aldrig gått igenom med den klädstilen, säger Laila.

Nikki Amini har därefter själv valt att svara på kritiken i ett långt inlägg på Instagram, där hon skriver att hon förstår kritiken och reagerar på hur programmet var klippt:

Vad tycker du, tittar du på Idol?