Lotta Engberg, Nanne Grönwall, Christer Sjögren och Brolle tolkar Öppna landskap i Lotta på Liseberg

Lotta på Liseberg är en riktig svensk klassiker. Antalet stora svenska artister som uppträtt på den legendariska scenen är fler än man kan räkna upp.

Men frågan är om scenen någonsin varit så fylld av stjärnglans som sommaren 2009, när en hel drös svenska stjärnor klev upp tillsammans för att tolka en odödlig klassiker.

Öppna landskap av Ulf Lundell är en sådan där låt som snudd på alla svenskar har en relation till.

Svensk klassiker

Kanske är det just Öppna landskap man slår på i bilen när man åker iväg mot sommarstugan på semestern, eller när man skålar in midsommarafton i goda vänners lag.

Öppna landskap släpptes första gången 1982, på den idag klassiska Lundell-skivan Kär och galen, som vann en Rockbjörn för Bästa svenska album samma år.

Många vill till och med ha Öppna landskap som vår nya nationalsång.

Stjärnglans på scenen

Antalet artister som tolkat denna svenska klassiker är givetvis många, men frågan är om det någonsin varit så fint som i Lotta på Liseberg 2009.

Då klev inte färre än fem stjärnor upp på scenen och levererade en magnifik version av Öppna landskap.

Klippet här nedanför inleds med enbart Lotta Engberg. Men efter någon minut får hon sällskap på scenen av självaste Christer Sjögren.

Men det tar inte slut där, allt eftersom fylls scenen på av stjärnor. Efter Sjögren så kliver legendaren Nanne Grönvall fram ur kulisserna, tätt följd av Brolle och sist men inte minst, Ola Svensson.

Bild: Youtube

Hela Liseberg drabbas naturligtvis av omedelbar, kollektiv gåshud och när man ser framträdandet är det inte svårt att förstå varför.

Se själva i spelaren här nedan.

Vilket otroligt framträdande! Tryck nu på DELA-knappen för att hylla låten Öppna landskap!