Plötsliga beskedet från TV4 – så förändras årets sista ”Lotta på Liseberg”: ”Kommer skapa en…”

Nästa vecka är dags för årets sista ”Lotta på Liseberg”.

Då passar TV4 på att göra om i programmet.

– Vem älskar inte musiken ifrån ABBA, säger Lotta Engberg i ett pressmeddelande enligt Expressen.

Tidigare i somras, närmare bestämt den 20 juni, drog Lotta Engberg i gång årets allsång på Liseberg. Sedan dess har TV4:s succéprogram ”Lotta på Liseberg” förgyllt tv-tittarnas måndagskvällar med dans, musik och glädje.

Under veckorna har gästerna blivit många och känslorna varit stora. Tittarna har fått ta del av allt ifrån stjärnspäckade uppträdande till sorgliga besked. Som när vi nåddes av beskedet att kapellmästaren Curt-Eric Holmquist lämnat oss.

– Jag är jätteledsen. Han var min mentor och har funnits med under hela min musikaliska karriär. Han har lärt mig så fruktansvärt mycket. Efter alla år blev vi väldigt, väldigt nära varandra. Musiksverige gråter, sa Lotta Engberg då till GP.

Med sorgen ständigt närvarande hedrade programledaren sin saknade vän med ett uppmärksammat öppningsnummer i ”Lotta på Liseberg” tillägnat Curt-Eric. Lotta och gänget har sedan fortsatt med att skapa minnesvärda måndagskvällar tillsammans med alla allsångs-entusiaster.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Årets sista ”Lotta på Liseberg”

Sommaren har som vanligt rusat förbi i en hastig takt och på måndag är det, aningen vemodigt, dags för årets sista ”Lotta på Liseberg”. Sedan tidigare har produktionen benämnt säsongavslutning som något alldeles extra och döpt programmet till ”Finalprogrammet”.

Dagen till ära kommer det att vara ett stjärnspäckat startfält av artister på plats. Sedan tidigare är det klart att publiken kommer att få lyssna till musik från GES, Charlotte Perrelli, Newkid och Anna Bergendahl.

Men nu meddelar programmet att man tänker spetsa till programmet ännu mer. Vilket även Expressen skrivit om.

Niklas Strömstedt
Foto: Erik Simander / TT

Ännu fler gäster

Utöver de redan nämnda artisterna har nu TV4 valt att även plocka artisten Anis Don Demina och Mamma Mia ensemblen som under hösten kommer att bjuda på en helt ny show med namnet, ”Mamma Mia! The Party”, baserad på ABBA:s fantastiska låtar.

– Det ska bli så roligt att även få hit både Mamma Mia ensemblen och Anis Don Demina till finalen. Anis fartfyllda musik kommer skapa en riktig härlig känsla på finalen och vem älskar inte musiken ifrån ABBA?, säger Lotta Engberg i ett pressmeddelande enligt Expressen.

TV4
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Wow! Vi ser verkligen fram emot det här! Gör ni också det? Lämna gärna en kommentar på Facebook!