Siw Malmkvist vill ge sig på fräcka låtvalet på ”Lotta på Liseberg”– när vännerna dyker upp och sjunger vågade texten kokar Liseberg

Det är någonting magiskt med allsång.

Om det är någonting man ska upplysa en person som besöker Sverige från ett annat land om, är att allsången är så svenskt det kan bli.

Varje sommar bänkar vi oss oavsett om det är vid Sollidenscenen på Skansen eller stora scenen på Liseberg eller andra delar av landet för att njuta av magisk livemusik.

Genom åren har vi fått bevittna flera sagolika ögonblick i tv-rutan där både svenska och utländska stjärnor har bjudit på svängiga nummer.

Och ett av de mest svängiga shownummer jag sett fick inte ens alla se.

Sommaren 2017 gästade nämligen tre krutgummor ”Lotta på Liseberg” och bjöd på ett otroligt nummer som aldrig sändes i tv-rutan.

Det blev ett ögonblick publiken på plats sent skulle glömma.

Att få ta ton till dina favoritlåtar tillsammans med dina favoritartister eller favoritband är någonting alldeles extra.

Du har kanske vuxit upp till låtarna eller bara fått en alldeles speciell relation till melodier som har kommit att betyda mycket för dig.

Oavsett vad det är för historia som ligger bakom din relation till de speciella tonerna, så har de alla en sak gemensamt.

Det spelar ingen roll hur många gånger låtarna har spelats – de är lika bra varje gång man hör dem trots allt.

Men när du får chansen att höra din favoritartist eller band få sin låtskatt tolkad på ett helt annat sätt – kanske till och med dina älskade favoriter kan få sig en rejäl törn.

Och en av de grupper som fick en av sina hits tolkade på ett fräckt sätt var GES sommaren 2017.

Orup totalsågar vännerna. Foto: Erik Nylander TT/Instagram

Under 90-talet röjde en magisk trio stora framgångar tillsammans när de fick oss alla att sjunga med i ”När vi gräver guld i USA” till Fotbolls VM 94.

Vi talar förstås om Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt som bildade just GES ihop.

Trion fick dessutom flera andra hits som ”En jävel på kärlek” och ”Hon är min”, och har under de senaste åren även uppträtt flera gånger tillsammans.

Men sommaren 2017 var det istället en helt annan trio som gav sig på deras hit.

Siw Malmkvist, Ann-Louise Hansson och Lill-Babs ger sig på ”En jävel på kärlek”

När det var dags för ”Lotta på Liseberg” var det istället Siw Malmkvist, Ann-Louise Hansson och Barbro ”Lill-Babs” Svensson som gav sig på klassikern.

På stora scenen på Liseberg fick de hela publiken att gunga när de i pausen sjöng just en av GES klassiker.

I pausen uppträdde de med ”En jävel på kärlek”, och bytte ut fraser som ”jag är en jävel på att kyssa flickorna” till ”jag är en jävel på att kyssa pojkarna”.

Siw Malmkvist, Ann-Louise Hansson, Lill-Babs
Foto: Youtube

Då de uppträdde i pausen innebar detta att tittarna där hemma aldrig fick se numret sändas i tv, och det är först i efterhand som alla kan få ta del av deras framträdande.

Och vilket underbart nummer det blev!

Den magiska trion är underbara tillsammans, och de gör om GES dänga helt till sin egen.

Ja, det är faktiskt svårt att inte dra på smilbanden när man ser dessa tre vänner och krutgummor på samma scen.

Ett helt underbart klipp med tre av våra mest folkkära artister. Underbara ni, tack för showen!