Casper Janebrinks smärtsamma kamp – bara dagar före finalen i Melodifestivalen 2021

Ett smärtsamt bakslag – bara dagar före den direktsända finalen i Melodifestivalen 2021.
Arvingarnas Casper Janebrink befarar att han drabbats av ryggskott och får experthjälp bakom kulisserna.
Nu går stjärnan en kamp mot klockan för att rädda showen.
– I dag ser jag ut som en gammal gubbe när jag går, säger Janebrink till Nöjeslivet.

Melodifestivalvinnarna från 1993 (”Eloise”) belönades med en plats i finalen av svenska folket. På lördag tävlar det folkkära dansbandet Arvingarna i SVT:s direktsända avgörande i Melodifestivalen 2021 när den stora finalen ska avgöras i Annexet.

Men med bara dagar kvar till finaldramatiken har den västsvenska gruppen drabbats av ett bakslag.

Sångaren Casper Janebrink, 51, befarar att han drabbats av ryggskott – och går nu en kamp mot klockan för att bli återställd inför finalen om bara två dagar.

Arvingarna med "Tänker inte alls gå hem" i Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Arvingarna med ”Tänker inte alls gå hem” i Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Jag tror att dagsformen är bra hos oss fyra, förutom att jag vaknade upp med nästan ryggskott. Nu har vi bokat en naprapat här på morgonen som ska kolla upp det. Just i dag ser jag ut som en gammal gubbe när jag går. Jag hoppas verkligen det ska släppa till på lördag, det är inte jätteroligt i ryggen just nu, säger Casper Janebrink till Nöjeslivet.

”Hade svårt att ta mig ur sängen”

Arvingarna-stjärnan förklarar att han tränade som vanligt på gymmet på artisthotellet i Stockholm under onsdagen.

Foto: Maja Suslin / TT

– Det var väldigt lugnt och efter det käkade vi allihopa. Vi satt och snackade till halv tio innan vi gick upp på våra rum och la oss. Sen när jag vaknade i morse hade jag nästan svårt ta mig ur sängen.

Nu går han en kamp mot klockan för att rädda Mello-showen på lördag. Gruppen har fått den eftertraktade sista platsen i startfältet och väntas avsluta hela den stora finalen med bidraget ”Tänker inte alls gå hem”.

Arvingarna tävlar med ”Tänker inte alls gå hem” i Melodifestivalen 2020

STOCKHOLM 2021-02-05 Arvingarna med låten ”Tänker inte alls gå hem” i samband med repetitioner inför Melodifestivalens första deltävling. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Den dansanta låten är krävande för den folkkära kvartetten redan på förhand – och inte blir det lättare för Casper Janebrink som hade rejält med ryggont före repetitionerna på torsdagen.

Arvingarna med "Tänker inte alls gå hem" i Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Arvingarna med ”Tänker inte alls gå hem” i Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Jag har haft ont i ländryggen tidigare, det kanske är ett år sen senast. Sådant kan ju sitta i upp till tre, fyra dagar, om det vill sig illa och det vill jag ju inte.

”Hoppas verkligen det släpper”

Ryggproblemen oroar förstås Arvingarna inför det stora avgörandet på lördag.

– I dag är det första kamerarepet och jag vet fan inte ens om jag kan sjunga kom jag på nu, när man har ont i ryggen? Det vet jag inte än, vi får se helt enkelt.

Enligt Janebrink är dängan ”Tänker inte alls gå hem” – som tog sig direkt till finalen från den första deltävlingen i början av februari tillsammans med Danny Saucedo – en riktig utmaning för Arvingarna på scen.

Foto: SVT

– Jag hoppas verkligen det här släpper, så man kan känna sig helt fri. Låten i sig är ganska svår att sjunga samtidigt som vi rör på oss ganska mycket i refrängen. jag behöver sätta mina andningspunkter rätt för att det ska bli bra. Men det har funkat hitintills det är bara få det att sitta väl gäller.

Trots allt försöker han ta det hela med ro.

– Jag skrattar här när jag försöker röra på mig, säger Casper.

Melodifestivalens final avgörs lördag 13 mars klockan 20.00 i SVT1.

Krya på dig, Casper! Skriv gärna en kommentar på Facebook om du också vill att Casper ska krya på sig inför lördagens avgörande i Melodifestivalen!