Charlotte Perrelli avslöjar krisplanen

Tjugo år efter segern i Eurovision Song Contest är Charlotte Perrelli tillbaka på platsen där allt började.

I Israel kommenterar hon SVT:s Eurovisionssändningar.

Nu avslöjar hon krisplanen om allt skulle gå fel.

Charlotte Perrelli, då Nilsson, tog hela Europa med storm 1999 när hon vann Eurovision med bidraget ”Take me to your heaven” i Israel.

I dag 20 år senare är hon tillbaka. Den här gången är det dock inte som artist, utan som kommentator tillsammans med Edward af Sillén.

Och Perrelli verkar mer än nöjd att vara på plats i Israel.

På sin Instagram har hon publicerat en bild på sig själv från 1999.

– Dags för Charlotte Nilsson att äntra Eurovision i Jerusalem. Två veckor som förändrade mitt liv…. helig mark. Så mäktigt! Nu är jag tillbaka på samma plats där allt började på riktigt och jag njuter varje sekund, skriver hon.

Charlotte Perrelli om krisplanen i Eurovision

Men allt har inte varit guld och gröna skogar under vistelsen. Expressen rapporterar nu att produktionen kantats av en rad tekniska problem under repetionerna och förseningar. Förra årets vinnare Netta blev tvingad att köra om sitt öppningsnummer i samband med repetionerna, skriver Expressen. Även John Lundvik ska ha haft stora problem.

För Expressen berättar nu Charlotte Perrelli om sin krisplan ifall tekniken skulle strula under sändningen.

– Vi kan prata om allt mellan himmel och jord. I just det här forumet så har Edward kommenterat i tio år, och jag har mycket erfarenhet också fast på ett annat sätt. Det finns sjukt mycket att prata om, säger Charlotte Perrelli till tidningen.

Kollegan Edward af Sillén är dock inte lika lugn.

– Jag är lite orolig i den aspekten, för det är en livesändning och mycket att tänka på, säger han.

Oj, nu hoppas vi det går bra för John, Charlotte och de andra! Skicka gärna dina lyckönskningar i kommentarsfältet på Facebook.

Eurovision song contest 2019: Final, vinnare och resultat