Dödsfall skakar Eurovision – avled efter svåra skadorna

Eurovision Song Contest i Israel skakas av ett dödsfall. En lastbilschaufför höll på att lasta ut utrusning när han fick en ljusrigg över sig.

Han fördes till sjukhus för att genomgå en akut hjärnoperation, men hans liv gick inte att rädda, rapporterar Times of Israel.

Nu riktar sonen hård kritik mot säkerheten kring produktionen.

Eurovision Song Contest är i full gång i Tel Aviv, Israel. Men efter den första dagen av semifinaltävlande skakas tävlingen av ett dödsfall.

Eurovision skakas av dödsfall

I måndags var lastbilschauffören Fuldi Schwartz, 66, i full gång med att lasta ut utrustning ur en lastbil på en parkeringsplats i anslutning till tävlingsarenan.

Plötsligt fick han en ljusrigg, en ställning som håller upp diverse ljuslampor, över sig.

Times of Israel rapporterar att han fick allvarliga skador i huvudet, bröt flera revben samt fick en punkterad lunga. Han rusades till Ichilov-sjukhuset för att genomgå en akut hjärnoperation.

Lastbilschaufför död – fick ljusrigg över sig

Under tisdagen försämrades hans tillstånd och i dag onsdag kom beskedet att 66-åringens liv inte gick att rädda, skriver den israeliska tidningen.

OBS! Bilden har inget med dödsfallet att göra.
Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT Nyhetsbyrån

Polis och myndigheter i Tel Aviv var redan under måndagen på plats för att starta en utredning kring olyckan. Inledande fynd visar på att ljusriggen inte hanterades enligt säkerhetsreglementet.

”Vi är väldigt ledsna över dödsfallet av en chaufför som tidigare i veckan skadade sig när han lastade ut teknisk utrusning på parkeringsplatsen till Eurovision-evenemanget i Tel Aviv. Våra tankar går till hans familj”, skriver Eurovision i ett uttalande enligt Times of Israel.

Sonen kritisk mot Eurovision

Fuldi Schwartz lämnar efter sig fru och två barn. Enligt tidningen riktar sonen Erez stark kritik mot hur arrangören har hanterat säkerheten kring Eurovision-evenemanget.

– Vi lägger inte skulden på någon just nu, men hur är det möjligt att ett så stort evenemang som Eurovision, med så mycket pengar investerade, så mycket övervakning och säkerhet, att någonting så fruktansvärt kan hända, säger sonen enligt Times of Israel.

Alla våra tankar går till familjen. Vila i frid.