Efter succén – nu avslöjar Andreas Johnson utfrysningen i Mello efter alla år: ”Inte välkommen”

Till lördagens andra deltävling är han en av de mest erfarna veteraner i Melodifestivalen. Andreas Johnson är numera förhandsfavorit att ta sig vidare till finalen, men det har inte alltid varit så.

För Nöjeslivet avslöjar artisten svårigheterna att komma in i tävlingen – efter alla år.

– Man välkomnades ju inte direkt in i värmen första gången, säger Andreas Johnson till Nöjeslivet.

I år firar Andreas Johnson 20 år med hitsingeln ”Glorious”.Låten blev en hit världen över och tog den svenska artisten över hela jorden för spelningar, konserter och tv-framträdanden.

En låt som fortfarande betyder väldigt mycket för artisten.

– Det har varit en ledsaga och en låt som definierar mig och min karriär. ”Glorious” har gett mig enormt mycket. Den uppfyllde min barndomsdröm genom att jag fick turnera och spela på scener som man bara hade drömt om. Det känns fortfarande som en aktuell låt, säger Andreas Johnson till Nöjeslivet.

Han berättar vidare hur framgångarna gjorde att han kunde ta sig större friheter och göra precis det han själv kände för.

– Jag har kunnat lägga ner mer tid på mina barn och fotbollsträningen, så jag har inte behövt ta alla gigg, säger han.

I år firar Andreas Johnsons legendariska låt ”Glorious” 20 år. Foto: Youtube

”Såg inte bra ut på ”cv” att göra Melodifestivalen”

Efter ”Glorious” var det svårt för Andreas Johnson att tänka sig att vara med i Melodifestivalen. Men 2006 kom chansen – något som alla inte riktigt var glada över.

– Man välkomnades ju inte direkt in i värmen första gången. Det såg inte ”bra ut på cv” att göra Melodifestivalen. Både fans och journalister frågade ”om jag inte hade råd att slippa göra det”. Melodifestivalen då hade nästan två parallella världar, en med pop och en med Bert Karlsson, säger Andreas Johnson.

Men efter succén med ”Sing for me”, 2006 var framgången ett faktum.

– Jag visste att om man gör något jäkligt bra här så kunde man vinna något. Folklighet som jag saknade kunde vinnas, jag och min fru skulle föräldrar och jag tänkte att kanske var det dags att ta detta steg, säger Andreas Johnson.

Andreas Johnson gjorde debut i Melodifestivalen med ”Sing for me”. Foto: Youtube/SVT

Folkkära artisternas medverkan tack vare Andreas

Enligt artisten är det också hans medverkan i tävlingen som gav två andra folkliga artister modet att ställa upp i tävlingen.

– Jag fick veta sen ett år efter (2007) av Ola Salo och Sarah Dawn Finer att de aldrig hade ställt upp om det inte vore för att jag hade varit med året innan och att det då hade gått så bra, säger han.

Nu är det sjunde gången för artisten med låten ”Army of us” i andra deltävlingen. En låt som artisten beskriver passande för en arena.

– Jag tycker att min låt borde vara i final. Det finns såklart alltid förväntningar på en, men jag har ingenting att jinxa till. Jag har en karriär som finns även utan Mello. Det ska bara bli kul att visa var skåpet ska stå.

Andreas Johnson berättar om vem hans nya låt i Melodifestivalen är skriven för. Foto: Pressbild

Hyllningen till barnen

Men främst av allt är låten till för hans fotbollstjejer som han tränar, då Andreas Johnson numera förutom artist även kan titulera sig som fotbollstränare.

– De har tjatat om att få en kamplåt. Det är en pepplåt som de kan använda för att bli starkare tillsammans. Jag lärde mig mycket från sport som jag kunde ta med in i musiken, att man som band vinner och förlorar tillsammans.

Kommer dina barn att gå i dina fotspår med musiken tror du?

– Min dotter har gått i musikklass och sjunger samt spelar mycket. Min son har bra gehör och sjunger fint, men det måste vara ett kall, säger han.

Va fint av dig att göra låten till fotbollslaget Andreas! Tryck på gilla-knappen om du saknat Andreas Johnson i Melodifestivalen.

Kommer du ihåg ”Glorious”?

LÄS MER: Melodifestivalen 2019: Artister TV-tider och resultat

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat