Jättehyllningarna till Mello-legendarerna – efter sprakande pausshowen

Melodifestival-legendarerna tog över Andra chansen helt.
Den sprakande pausshowen, där bland andra Kikki Danielsson, Alcazar och Lill Lindfors deltog, hyllas stort av artisterna.
– Jäklar, vilket drag det var, säger Paul Rey till Aftonbladet.

En mängd artister valdes. ikväll in i Melodifestivalens Hall of fame. Meriterna man väljs in på är enligt Christer Björkman ”att man har gjort någonting som har etsat sig fast i våra kollektiva tittarminnen och någonting vi gärna vill se igen och igen och igen”.

Häftig pausshow i Melodifestivalen

Under Melodifestivalens Andra chansen var det så dags för en mängd svenska artister och andra runt det stora evenemanget att väljas in.

– När man lägger ihop alla de här 60 åren och allt det har lämnat efter sig i artistkarriärer, låtskatt och kollektiva minnen. Det är otroligt. När man följer de här repetitionerna så far man som en berg- och dalbana i känslor. Det är glädjefnitter och det är tår i ögat. Det är magi. Det är helt underbart, säger Christer Björkman.

Bland de som valts in i Hall of fame fanns Monica Zetterlund, Kikki Danielsson, Tommy Körberg, Lena Philipsson och Ted Gärdestad, och på plats fanns dessutom flertalet artister på plats för att uppträda.

Kikki Danielsson på scenen

Och pausshowen blev någonting alldeles extra. Artister så som Kikki Danielsson uppträdde med ”Bra vibrationer” samtidigt som Alcazar bjöd hela arenan i Eskilstuna på en stor dansfest.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Idén hyllas stort av artisterna som tävlar i Andra chansen.

– Det var otroligt fett att se. Vi andra artister stod vid sidan av scenen och såg på när de körde. Jäklar, vilket drag det var, säger Paul Rey till Aftonbladet.

”De ska få glänsa”

Frida Öhrn menar att det kan komma att ta fokus från själva tävlingen, men att det är någonting man får ta.

– Det kommer att överskugga tävlingen och det är okej. För de här människorna ska få glänsa och vara där framme, och vi får vara med. Det är bara att acceptera.

Vilken fantastisk show vi fick se, stort grattis till alla som valts in i Hall of fame!

Vad tyckte du var bäst under showen? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!