Kikki Danielsson hyllas efter första testet i Melodifestivalen 2018

Kikki Danielsson är en av Melodifestivalens största stjärnor genom tiderna – och har vunnit tävlingen två gånger med schlagerklassikerna ”Dag efter dag” och ”Bra vibrationer”.

Efter höstens succé i ”Så mycket bättre” meddelade Kikki att det nu var dags att komma tillbaka till SVT:s stora musiktävling nästa år. Och trots att hon gjort sig känd med sina schlagerdoftande pärlor till låtar i tävlingen tidigare, är det ju faktiskt countryn som ligger Kikki närmast hjärtat.

På lördag tävlar hon i den första deltävlingen i Karlstad – och låten heter ”Osby Tennessee”.

Nu hyllas veteranen för sina första repetitioner på Melodifestivalens scen – efter olyckan och den efterföljande operationen som drabbade henne före nyår.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

På torsdagen inledde artisterna sina första test på scenen inför Melodifestivalens första deltävling på lördag. Kikki Danielsson går ut som låt nummer fem med sin ”Osby Tennessee”.

En intressant spaning är att hon har Idde Schultz med sig som körsångerska på scenen! Schultz är mest känd för sin 90-talsklassiker ”Fiskarna i havet”.

”Det härligt att se och höra att Kikki är säkerheten själv på scen där hon sitter på en pall framför ett helt countryband. Det var längesedan hon kändes så självsäker och rösten lät så bra som nu, och det hela känns bara väldigt värdigt rakt igenom. Långt mycket bättre än det hon gjorde och hur hon kändes i Så Mycket Bättre. Superfint”, skriver bloggen Schlagerprofilerna som är på plats i Karlstad.

Eskilstuna-Kurirens schlagerbloggare Stefan Eriksson är också nöjd efter Kikkis första rep i Mellon.

”Kikki Danielssons låt är en klassisk countrylåt som passar henne utmärkt och den har en fin text som handlar om hennes liv. Kikki känns väldigt trygg med den här låten och det syns också på scenen!” skriver han i sin blogg.

”Man blir glad av att se Kikki Danielsson på scenen och rösten är bra. Det finns fortfarande risk att Kikki åker pladask ut och kanske till och med hamnar på sista plats den här veckan. Men det är inte ett Charlotte Perrelli-fiasko. För det här är värdigt och snyggt och Kikki är fin på scenen”, skriver Aftonbladets bloggare Torbjörn Ek.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Dela gärna vidare om du ser fram emot Kikkis comeback i Melodifestivalen!