Pernilla Wahlgren slår ifrån sig – efter vassa kritiken mot Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen.

Kritiker menar att han glider på en räkmacka.

Nu försvaras artisten av sin mamma – Pernilla Wahlgren.

– Man säljer knappar ut konserthus utan talang, skriver hon på sin blogg.

Benjamin Ingrosso övertygade svenska folket och tog hem hela Melodifestivalen 2018. Det var andra året i rad han tävlade. Men artisten var långt från säker på att delta.

I ”Melodifestivalens årskrönika” på SVT avslöjar han att det var mentorn och den legendariske skivproducenten Ola Håkansson som fick honom att tacka ja.

– Jag var ganska övertygad om att om folk får höra hans musik så kommer alla de här konstiga idéerna om att han vuxit upp i en sån familj och det är så och så, och att han har åkt på räkmacka, allt det där kommer att försvinna för att han är så bra, säger Ola Håkansson i programmet.

Nu får han medhåll, både av tittare och Benjamin Ingrossos mamma Pernilla Wahlgren.

FOTO: SVT Play/Melodifestivalens årskrönika

Pernillas ord om Benjamin Ingrosso

En tittare har kommenterat på Wahlgrens blogg, och skriver att hon tycker som Håkansson.

– Tänkte på de Ola Håkansson sa om det här med att folk pratar om ”räkmacka” för Benjamin pga att han är född i en redan känd familj. Han sa ju de att nu får man ju verkligen SE hur duktig han är då han har kontakter med erkända stora låtskrivare vilket han inte fått om han verkligen inte hade /har ”det” trots känd familj. Att folk inte bara kan förstå de utan fortsätter o mala på om den där berömda räkmackan, skriver hon.

Pernilla Wahlgren svarar själv.

– Nä, som så kallat kändisbarn måste man ibland jobba ännu hårdare för att bevisa sin egen talang. Och man säljer knappar ut konserthus utan talang . Något som alla inte verkar förstå.

Håller du med Pernilla? Kommentera gärna på Facebook.

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen

 

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat