Molly Hammar ger sig på klassikern – då dyker Lasse Berghagen upp och briljerar

Molly Hammar är för tillfället aktuell med ”Så mycket bättre,” där hon minst sagt gör succé.

Men redan för några år sedan tog hon sig an en klassiker på ”Lotta på Liseberg,” och då fick hon äran att sjunga med fantastiska Lasse Berghagen.

Dagarna blir kortare och mörkret har omfamnat vårt avlånga land.

Snart är det dags för pepparkakor, glögg, lussebak, klappjakt och önskelistor till tomten.

Julen närmar sig helt enkelt med stormsteg, och vintermyset är nu ett faktum.

Då passar väl ingenting bättre än att titta tillbaks på ett riktigt fint sommarminne från Liseberg 2016, och drömma sig iväg till varmare dagar.

Molly Hammar i ”Så mycket bättre”

För tillfället är Molly Hammar en av de som gör succé i programmet ”Så mycket bättre.”

Hittills har hon bland annat tolkat Lasse Stefanz ”Det regnar och regnar” och Norlie & KKV:s ”Ingen annan rör mig som du.”

Så mycket bättre 2022
Håkan Hemlin, Mats Wester, Anna Terrnheim, John Engelbert, Molly Hammar, Daniela Rathana och Måns Zelmerlöv spelar in Så mycket bättre på Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland . Foto: Karl Melander / TT

Molly klev som 15-åring in i Idol och redan då stod det klart att hon var en stor begåvning.

Molly Hammar karrär

Hennes talang tog henne till en fjärdeplats i tävlingen.

Efter det har hon släppt dunderhits, ställt upp i Melodifestivalen och sjungit både svenska och amerikanska nationalsången i Globen under NHL Global Series 2019.

Men hon har också haft äran att stå på Lisebergscenen tillsammans med en av våra största musiklegender genom tiderna och sprida sann sommarglädje.

Under ”Lotta på Liseberg” 2016 tog Molly nämligen ton till den härliga klassikern ”En kväll i juni,” och fick sällskap av ingen mindre än Lasse Berghagen själv.

”En kväll i juni”

Lasse är en sann musikikon, och en av Sveriges mest folkkära personer.

Lasse Berghagen
Foto: Erik Simander/TT

Låten ”En kväll i juni” skrevs på en, för honom, mycket speciell plats. Nämligen i Svärdsjö, där han enligt Dala-demokraten har sina rötter.

En midsommarkväll på 60-talet, när han fortfarande var gift med Lill-Babs, såg Lasse sin dotter dansa med hans far.

Det var det som blev startskottet för den visa vi alla känner och älskar idag.

STOCKHOLM 20161115 Lasse Berghagen under minglet efter inspelningen av SVT:s jubileumsprogram i TV-huset i Stockholm. Programmet som sänds 25 november kommer att omfatta två timmars underhållning som sammanfattar 60 års television. Foto: Christine Olsson / TT
Foto: Christine Olsson / TT

”Den handlar om min far faktiskt, även om jag skrev morfar, och min dotter Malin när hon var fyra år”, har Lasse Berghagen berättat för tidningen.

Lasse Berghagen och Molly Hammar

Att sjunga den framför en glad publik på härliga Liseberg kan aldrig slå fel.

Den har trots allt blivit en av de största sommarsymboler som finns i Sverige och som Allsångsmaterial passar den alldeles utmärkt.

Tillsammans tog Molly och Lasse sig an den vackra visan, och självklart gjorde dessa två begåvade musiker det med finess.

Så tryck på play och dröm dig tillbaks; till en ljuvlig doft av blommor, vinden som fångar ditt i hår och solen som värmer kinderna:

Det här är vad jag kallar sann sommarglädje!