Nanne Grönvall om maken Peters stöd i kulisserna – efter hennes speciella önskan: ”Jättekul”

Han hade helst sluppit – men lät sig övertalas av kärleken.
Nu berättar Nanne Grönvall om det fina stödet från maken Peter i kulisserna.
– Han gjorde väl inte vågen direkt, säger hon till Nöjeslivet.

De är schlager-Sveriges verkliga powerpar.

Nanne och Peter Grönvall har skrivit otaliga hits tillsammans – och dessutom vunnit Melodifestivalen med gruppen One More Time (”Den vilda”, 1996). Paret möttes några år efter att de bildat gruppen Sound of Music, och båda blivit singlar.

Så träffade Nanne Grönvall maken Peter

Nu har de ´varit ett par i över tre decennier. När Nanne gjorde plötslig comeback i Mellon för tre år sedan, hade hon skrivit bidraget ”Carpool karaoke” med just maken Peter.

Men låten, som inte kvalade sig vidare i tävlingen, skrevs faktiskt inte i första hand för Mellon.

LÄS MER: Nanne Grönvall om oväntade kärleken: ”Starkare än någonsin”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20050321 Nanne Grönvall och Peter Grönvall anländer till inspelningen av programmet Alla tiders Melodifestival, på Cirkus i Stockholm. Foto: Leif R Jansson/TT

– Den skrevs faktiskt på engelska från början. Sen var det min man Peter som föreslog att, ”ska du inte skicka in den till Mello?”. ”Äh”, sa jag, ”det är ingen Mellolåt. Då behöver vi göra den på svenska”, eftersom det har blivit min grej i Mello. Jag förstod att det inte skulle få riktigt fäste, eftersom det inte var tänkt som en Mellolåt. Men det var kul att få göra den, säger Nanne Grönvall till Nöjeslivet.

I låtens text får lyssnaren reda på att Nanne vill sjunga ”Carpool karaoke” med en känd tv-programledare i USA, nämligen britten James Corden.

Då skapades stora rubriker, när Corden i ”The Late Late Show” bjöd in Grönvall till USA för att framföra låten tillsammans med honom.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Det var fantastiskt kul att få inbjudan från James Corden. Nu kom pandemin precis emellan, han hann egentligen bara säga: ”kom hit”. Min agent hann precis vara i kontakt med hans agent innan allt pandemielände började, säger Nanne Grönvall.

Tror du att ni kommer få träffas och sjunga låten tillsammans, du och Corden?

– Vi får väl se. Min agent ville då återigen ha lite kontakt med dem, men sen får vi se om vi hinner. Nu slutar ju han i sommar med sitt program. Så ska det hinnas med får det vara under våren. Vi får väl se. Vi väntar och ser lite hur det utvecklar sig, säger Nanne Grönvall.

Hur som helst har låten nu getts ut på engelska – och den folkkära artisten har dessutom skapat en ny, delvis tecknad, musikvideo till densamma.

– Jag kände att jag ville göra en rolig video runt den och då spånade jag med Henric Brandt som är regissör, att det vore kul att göra lite tecknat! Tänk Jessica Rabbit i bil i form av en tecknad värld. Vi fick lite extra tid tack vare pandemin. När videon började ta form tog vi kontakt med tecknaren Jimmy Wallin och frågade om han kunde tänka sig börja med den. Sen har det tagit ett år, säger Nanne Grönvall till Nöjeslivet.

Hon fortsätter:

– Jag är så stolt och glad över videon. Det blev så kul! Låten känns lite rockig i animerad kostym.

Mitt i musikvideon dyker också en uniformerad herre upp.

Därför dyker Peter Grönvall upp i polisuniform – för kärlekens skull

Det är Nannes make tillika artistkollega Peter Grönvall som agerar polis i filmen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Peter Grönvall dyker upp som polis i Nannes nya musikvideo till "The Carpool Karaoke Song". Foto: Youtube
Peter Grönvall dyker upp som polis i Nannes nya musikvideo till ”The Carpool Karaoke Song”. Foto: Youtube

Var det lätt att övertala honom att spela polisman? 

– Han gjorde väl inte vågen direkt, haha. Men nu har vi ändå varit ihop i 35 år, så han vet mina infall, säger Nanne Grönvall och skrattar karaktäristiskt.

LÄS MER: Därför stoppas Nanne Grönvall från Melodifestivalen 2023 – folkkära stjärnan ratas efter SVT:s beslut

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20180711 Nanne Grönvall och Peter Grönvall (Benny Anderssons son) anländer till smygpremiären av "Mamma Mia! Here We Go Again" på Filmstaden Sergel vid Hötorget. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20180711 Nanne Grönvall och Peter Grönvall (Benny Anderssons son) anländer till smygpremiären av ”Mamma Mia! Here We Go Again” på Filmstaden Sergel vid Hötorget. Foto: Christine Olsson / TT

Hon berättar att maken till slut gav med sig – och vände från sin, till en början, lätt skeptiska inställning.

– Han tyckte det var jättekul. Det är alltid det här, ”åh, ska jag göra det här?” Men sen tyckte han det var jättekul. Han har lärt sig hur det funkar. Han tycker också det är jätteroligt och tycker om videon jättemycket. Det här är vårt skötebarn bägge två.

Här kan man se musikvideon till ”The Carpool Karaoke Song”:

Dessutom hoppas paret snart släppa ny musik tillsammans – med gruppen One More Time där även Maria Rådsten ingår.

– Vi håller på och skriver med One More Time nu och hoppas kunna släppa lite till hösten. Då får vi också se om vi skickar in en låt till nästa års Mello. Vi skickade även in i år men kom inte med, det var också med One More Time.

MALMÖ 20200222 Nanne Grönvall och Peter Grönvall anländer till efterfesten efter lördagens deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Stort lycka till med allt, Nanne och Peter! Vi önskar er en fin Alla hjärtans dag tillsammans, grattis till er kärlek!