Foto: TT

Nya glädjebeskedet från Sven-Ingvars – efter alla år

.

Nu för sonen arvet vidare.
Sven-Ingvars är tillbaka.
Efter nästan 20 år kommer nu en ny skiva.
– Textens innebörd och pappas fina tonsättning gav oss möjlighet att uttrycka vår saknad, kärlek och glädje i det vi gör, säger Oscar Magnusson.

Sven-Ingvars är ett av våra mest folkkära band genom tiderna. Sedan 1956 har dansbandet från de värmländska skogarna underhållit svenska folket på dansbanor runtom i landet.

Den karismatiske sångaren Sven-Erik Magnusson satte många hjärtan i brand med sin unika stämma, och många har genom åren vittnat om hans stora hjärta och vänlighet.

Sven-Erik Magnusson (1942-2017) tillsammans med bandkollegorna Ingvar Karlsson och Patrik Karlsson (1961-2014). Här syns de sommaren 2006 då Sven-Ingvars var med på en pressträff på Mosebacke när Folkets Hus och Parker presenterade turnéprogrammet. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / TT

Efter Sven-Erik Magnussons bortgång 2017 tog sonen Oscar Magnusson över manteln som huvudsångare i dansbandet. Han hade då varit med i Sven-Ingvars ända sedan 2006.

I ”Malou Efter tio” i TV4 berättade han om känslorna att ta över efter sin pappa.

– Jag ser det nästan som att jag har två ben att stå på när jag står på scen. Det är otroligt känslosamt. Dels är det den professionella biten. Det farliga är när jag halkar över på det andra benet som är den privata sorgen som är avgrundsdjup, sade Oscar Magnusson i programmet ”Malou Efter tio” förra våren.

Av programledaren Malou von Sivers får han sedan bland annat en fråga om han har kunnat sörja under året som gått.

– Egentligen finns det mycket sorg kvar men jag tänker också att det får ta sin tid. Det här (att spela med Sven-Ingvars, reds anm.) är faktiskt ett sätt att bearbeta det på. Jag kan ju ha fel, att det plötsligt smäller till, men just nu känns det här bra och jag brukar följa magkänslan, sade Oscar då.

Släpper första skivan – på nästan 20 år

Nu kommer ett nytt och glädjande besked för alla Sven-Ingvars-fans!

BORGVIK 20180624 Oscar Magnusson, ägare till konsthallen Sliperiet i Värmländska Borgvik, tar över efter pappa Sven-Erik som sångare i Sven-Ingvars. Foto: Linn Malmén / TT

Bandet planerar nämligen att släppa en ny skiva – nästan 20 år efter att den senaste kom ut år 2000. Skivan, som heter ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”, släpps 11 oktober. Oscar Magnusson förklarar nu att det blir en blandning av gamla och nya låtar.

Nu kommer första singeln från nya skivan: En nyinspelning av låten ”Än finns tid att förlåta”, som bandet i original spelade in redan 1978.

Då var det Sven-Erik som stod för sången – nu är det sonen Oscar.

– Jag frågade mig; vad finns det för glömda låtar i katalogen? ”Än finns tid att förlåta” var den första låten jag tänkte på, den som satte igång arbetet med plattan. Textens innebörd och pappas fina tonsättning gav oss möjlighet att uttrycka vår saknad, kärlek och glädje i det vi gör, säger Oscar Magnusson.

Flera kända kompositörer har varit med och bidragit till nya skivan, däribland Peter LeMarc, Plura Jonsson och Björn Olsson (Håkan Hellströms låtskrivarpartner).

Den 15 oktober har Sven Ingvars premiär för sin höstturné på Cirkus i Stockholm.

Ser du fram emot Sven-Ingvars nya låtar! Dela gärna vidare!

TV: 10 låtar som legat längst på Svensktoppen