Foto: TV4

Pappa Janebrinks ödesbesked om Flamingokvintettens framtid – efter alla år

Flamingokvintetten har underhållit dansbands-Sverige i 62 år.
Nu hintar gruppen om att resan på vägarna går mot sitt slut.

Arvingarna är i dag ett av Sveriges största och mest populära dansband.

Kvartetten som består av Casper Janebrink, Lars ”Lasseman” Larsson, Kim Carlsson och Tommy Carlsson har bland annat vunnit Melodifestivalen 1993 med ”Eloise” och haft flera hits i tävlingen på senare år.

Nu är de högaktuella med en ny krogshow i Göteborg, och tidigare i somras sändes programmet ”Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan” där bland andra flera av gruppens pappor gästade: dansbandsveteranerna i Flamingokvintetten.

Gruppen bildades i Partille 1960 av Gunnar Karlsson, Hasse Carlsson, Bjarne Lundqvist, Dennis Janebrink och Calle Nilsson. Den första låten på Svensktoppen fick bandet några år senare med ”Det hjälper ingalunda lej”. Bland gruppens mest kända låtar finns också ”Hon är sexton år idag”, ”Flickorna i Göteborg”, ”Lycka till med nästa kille” och ”Nu är det lördag igen”.

År 1989 startades Arvingarna där medlemmarna är just dansbandsarvingar till sina pappor i Flamingokvintetten och gruppen Streaplers.

I säsongsfinalen av ”Arvingarnas sommar” på TV4 i augusti gjorde Flamingokvintetten ett gästspel. Tv-tittarna fick höra veteranerna ta ton innan Casper Janebrink avbröt sin pappa Dennis Janebrink i ett skämtsamt inslag när de börjat spela.

Efteråt var det många tittare som vädrade sin besvikelse i sociala medier. De hade velat höra mer av Flamingokvintetten.

LÄS MER: Vrede efter Arvingarnas säsongsfinal i TV4 – besvikelsen efter bilderna: ”Så jäkla dåligt”

– Vart tog farsorna vägen. Det är ju därför ni är där ni är nu Flamingokvintetten på våran tid var ju så jävla goa, har burit deras grejer när dom var på Grand i Länghem, mycket fina minnen därifrån, och alltid så genomtrevliga killar, skrev en av flera upprörda tittare i en kommentar till Arvingarnas inlägg då, på Instagram.

Foto: TV4

Och för alla som vill se mer av Flamingokvintetten verkar det nu vara hög tid.

För på bandets hemsida framkommer det nu att de är på väg att ta farväl av sin trogna publik. Efter 62 år som grupp tycks det som om de ser slutet på den långa karriären. Nyligen var de på stor turné i landet. Den var egentligen planerad till jubileet 2020 men då kom som bekant coronapandemin i vägen.

– Välkomna till bandets lite försenade 60-årsjubileum och turné 2022 samtidigt som en era närmar sig sitt slut. Någonstans har ju vägarna en ände, skriver dansbandet på sin hemsida.

Flamingokvintettens ord om farvälturnén

De har dessutom döpt höstens spelningar till ”The Farewell Tour” – ”Farvälturnén”. Men sedan dess har de också släppt nya albumet ”Vi lyfter på hatten”.

– När Hasse Carlsson, Dennis Janebrink, Stefan Kardebratt, Douglas Möller och Ulf Georgsson nu packar bussen med samlade minnen från sina snart 200 succékonserter för slutsålda hus och 62 år på landets alla scener är det med ”The Farewell Tour”, står att läsa på Flamingokvintettens hemsida.

Vi håller tummarna för en bra turné för dessa dansbandslegendarer!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar och hylla dem.