Rickard Söderberg tar ton till älskade klassikern – när han ser publikens reaktion kommer tårarna

Vissa låtar fortsätter år efter år sprida glädje till människor i alla generationer.

En av dem är utan tvekan ”Stad i ljus,” som älskas av seniorer såväl som studenter.

När Rickard Söderberg för några år sedan tog ton till klassikern i Musikhjälpen blev det en riktig folkfest av det hela.

Tommy Körberg är en av våra mest uppskattade och hyllade artister genom tiderna.

Han har gjort det allra mesta en artist kan drömma om och än idag är stjärnan en av de största i Sverige.

Dels beror det på hans magiska röst, som kan trollbinda vilken publik som helst, men också hans enorma musikskatt med låtar som aldrig tycks gå ur tiden.

En riktig klassiker

En av stjärnans största låtar är ”Stad i ljus” skriven av Py Bäckman, och det känns som att nästan alla har någon typ av relation till den låten.

Oavsett om det är att man minns när den kom ut, har utmanat sig själv att sjunga den, eller stått och gungat till den tillsammans med vänner i en studentlägenhet klockan 03 på natten.

Många har en speciell plats i hjärtan för den och än idag spelas den flitigt runtom i landet i många olika typer av sammanhang.

Rickard Söderberg – ”Stad i ljus”

När den folkkära artisten Rickard Söderberg tog ton till låten i Musikhjälpen 2015 blev det tydligt just hur älskad den är.

Det året var Musikhjälpen på plats i Linköping och utanför den traditionella glasburen flockades både studenter och andra Linköpingsbor.

När Rickard Söderberg då började sjunga ”Stad i ljus” omfamnade de varandra och hela torget bröt ut i allsång.

En uppenbart berörd Rickard tog sin an den vackra låten och tillsammans skapade de ett minne som både han och Linköpingsborna sent ska glömma.

Här kan du se det vackra uppträdandet: