Robert Broberg plockar fram gitarren och tar ton till klassikern – men när Ainbusk stämmer in sker det magiska

En artist som man verkligen kan sakna Robert Broberg. Under sin levnadstid gav han oss många oförglömliga låtar som för alltid kommer att leva kvar i våra minnen.

En av mina favoritlåtar av honom är ”Ett stort glas vin” – och nedan kan du se när han framförde låten tillsammans med fantastiska Ainbusk Singers.

När Robert Broberg gick bort den 21 juli 2015 så lämnade han ett helt land i sorg och saknad. Men han lämnade även efter sig en makalös låtskatt med omkring 500 skrivna låtar.

Vem glömmer någonsin låtar så som ”Vatten”, ”Ingela”, ”Båtlåt” och ”Maria-Therèse”. Robert Brobergs känsla för melodier och sina fyndiga texter fångade verkligen allas våra hjärtan.

Många har vi glada minnen av Robert och jag är nog inte ensam om att ha sett honom uppträda live. Varje gång han stod på scenen så lös det verkligen om honom.

Ett av hans många tv-framträdanden ägde rum 1963 i programmet Det kommer mera. Där framförde han låten ”Ett stort glas vin”, och till sin hjälp hade han de fantastiska sångerskorna ur Ainbusk Singers som bestod av Annelie Roswall, Birgitta ”Bittis” Jakobsson samt de numera bortgångna och saknade Josefine Nilsson och Marie Nilsson Lind.

Nedan kan du ta del av klippet från programmet där Robert och tjejerna bjöd på sång i världsklass:

Vilka stjärnor! Det är härligt att såna här klipp finns bevarade!