Siw Malmkvists upprättelse efter tunga beskedet – folkkära artistens ärliga ord: ”Då blir jag tokig”

Hon tvingades ut från ”Let’s dance”.
Nu får Siw Malmkvist sin stora revansch – i ”Så mycket bättre”.
– Det känns faktiskt riktigt roligt, säger hon till Expressen.

Det var i fjol som Siw Malmkvist, 84, presenterades som en av deltagarna till den vårens ”Let’s dance”-upplaga i TV4. Veteranen poserade stolt bredvid proffsdansaren Jonathan Näslund och såg så klart fram emot dansäventyret.

Men så kom coronapandemin och satte stopp för ”Siwans” dansplaner då hon befann sig i riskgrupp. I stället fick hon lämna programmet innan det ens hade dragit i gång. En snöplig sorti för en av våra riktigt stora och folkkära underhållare sedan många decennier tillbaka.

STOCKHOLM 20110705 Sångerskan Siw Malmkvist tar ton i Allsång på Skansen Foto: Christine Olsson / TT

Men nu – ett och ett halvt år senare – får Siwan äntligen upprättelse.

Siw Malmkvist är invald i Swedish Music Hall of Fame

Sångerskan och skådespelaren är nämligen klar för sommarens ”Så mycket bättre”-inspelningar på Gotland. TV4 belönar henne med en plats i det stora underhållningsprogrammet – efter att ha varit tvungna att sparka ut Malmkvist från ”Let’s dance” på grund av pandemin.

– Ja det känns faktiskt riktig roligt, det måste jag säga. Men man är rädd för att de ska säga att ”nej du får inte vara med för du är för gammal”. Men då blir jag tokig alltså. För det var ju så med ”Let’s dance”, att jag ju inte fick vara med på grund av pandemin, säger Siw Malmkvist till Expressen.

”Siwan” kommer skriva historia i TV4-programmet som den äldsta deltagaren hittills i den framgångsrika musikshowens historia. Sven-Bertil Taube var 80 år fyllda när han medverkade i programmet 2015 – Malmkvist fyllde 84 vid årsskiftet. Och kommer nu alltså förgylla lördagskvällarna i TV4 framåt hösten.

Hon blev invald i Swedish Music Hall of Fame 2016 och vann Melodifestivalen redan i slutet på 1950-talet. Få, om ens någon, kan mäta sig med Siwans långa och framgångsrika karriär inom svensk film, musik och teater.

Samtidigt har hon också medverkat i de flesta stora underhållningsprogram i tv. Men ”Så mycket bättre” har hon inte varit inställd på tidigare. Förrän nu.

– Efter flera års övertalningsförsök och då många unga människor sa ”du kan väl vara med i ”Så mycket bättre, det vore kul” så tänkte jag okej, varför inte. Det kan ju vara riktigt skoj. Och det är ju så många som jag inte känner. Som jag inte vet vilka de är. Och låtarna har jag ingen aning om. Så det kan bli liten utmaning, det kan vara kul, säger Malmkvist till Expressen.

I sommar medverkar hon vid inspelningarna av ”Så mycket bättre”. Även artister som Peter Jöback, Melissa Horn och Casper Janebrink från dansbandet Arvingarna är klara för programmet som väntas visas i TV4 i höst.

Ser du också fram emot att få se Siwan i ”Så mycket bättre”? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!