14-årige TV-profilen Jack Burns hittad död – spåddes stor framtid: ”Vi är fullständigt förkrossade”

14-årige skådespelaren och dansaren Jack Burns är död, uppger Daily Mail.
Pojken spåddes en stor framtid och sörjs nu av familj, vänner och branschen.

Jack Burns gick en lysande framtid till mötes. Han slog igenom tidigt som både skådespelare och dansare. Han var bland annat med i tv-serien ”One of us” som har visats på stora streamingtjänsten Netflix, i ITV:s miniserie, thrillern ”In Plain Sight” samt i flera andra BBC-produktioner.

Jack var också med i flera andra tv-produktioner i Storbritannien och tyckte som sagt även om dans. Han var mycket duktig inom dansen och folk jämförde honom med Billy Elliot.

14-årige skådespelaren Jack Burns spåddes stor framtid

Den 14-årige barnstjärnan hittades död i sitt hem i Skottland 1 december, rapporterar Daily Mail. Hans familj uppger att han begravdes på torsdagen.

Enligt Daily Mail så är dödsorsaken i dagsläget okänd, men polisen utreder inte att något brott ligger bakom pojkens mycket tragiska bortgång.

”Som ni alla vet förlorade vi vår älskade elev Jack Burns söndagen den 1 december. Jack var en inspiration för alla här på Elite och berörde alla som haft förmånen att jobba och dansa med honom sedan 2012”, skriver dansskolan Elite Academy of Dance på sin Facebook-sida.

Jack lämnar efter sig mamma och pappa och brodern Rory Burns, också han skådespelare.

”Vi och Jacks familj och vänner är naturligtvis fullständigt förkrossade och finner knappt ord”, skriver dansskolan på Facebook.

”Jack var en så fantastisk pojke”

En av Jacks vänner skriver om chocken på Facebook, enligt Daily Mail:

”Jack var en sådan fantastisk pojke och han förtjänade inte de saker han gick igenom. Han ville aldrig skada någon, det fanns inget ont ben i hans kropp. Jag är helt förkrossad att jag har förlorat en person som betydde så mycket för mig och många fler människor”.

Enligt ett uttalande från UK Theatre School där Jack gick, ville familjen ha en öppen begravning för Jack.

”De har också nämnt att barn och ungdomar från Jacks balettskola kommer att ha på sig sina huvtröjor de hade i skolan som en hyllning till Jack och de dansgrupper som han älskade att delta i”, skriver teaterskolan i ett uttalande.

Jack tyckte även att spela fotboll och rugby. Han blev bara 14 år gammal.

Vila i frid.

TV: Folkkära profilerna som lämnat oss 2019