Disney-skådespelaren Nikita Pearl Waligwa död – blev bara 15 år: Älskad av många

15-åriga barnstjärnan Nikita Pearl Waligwa har gått ur tiden.

Hon var en stor talang trots så ung ålder och fick på så vis medverka i filmer av Disney. Bland annat filmen ”Queen of Katwe”.

Men nu har den blott 15-åriga skådespelaren gått ur tiden, rapporterar bland andra Fox News.

Den mycket sorgliga nyheten kablades ut över världen under måndagen och många tittare sörjer nu den unga stjärnan. År 2016 hittade läkarna en hjärntumör, men året därpå friskförklarades den då 13-åriga skådespelaren.

Läkarna upptäckte ytterligare en tumör

Under 2019 upptäcktes en annan tumör.

Nu har Nikita gått ur tiden.

– Hjärnan var svullen och utsattes för mycket tryck, säger en familjemedlem till lokala medier i Uganda, enligt Daily Mirror.

Många skickar nu kondoleanser till familjen. Bland annat Oscarsvinnaren Lupita Nyong’o som medverkade i ”Queen of Katwe” tillsammans med Nikita.

https://www.instagram.com/p/B8pYsKlJMOr/

”Det är med stor sorg jag lägger upp detta om Nikita Waligwa, den söta, varma, begåvade flickan som jag arbetade med i filmen Queen Of Katwe. Hon spelade Gloria med sådan livlighet. I sitt verkliga liv hade hon den enorma utmaningen att slåss mot hjärncancer. Mina tankar och böner är med hennes familj och samhälle när de tvingas säga adjö till henne så snart. Måste hon verkligen vila i frid. Må hennes själ finna ro”, skriver Oscarsvinnaren i ett känslosamt inlägg.

”Farväl Nikita Pearl Waligwa. Du var älskad av många och vi förlorade dig till hjärntumören i så ung ålder”, skriver hennes skola i ett uttalande, enligt Daily Mirror.

Vila i frid, Nikita.

#fuckcancer