Antikrundan ställs in – så ändras programmet om

I många år har SVT:s ”Antikrundan” varit ett populärt program hos tv-tittarna.

Men på grund av den rådande coronapandemin tvingar kanalen att ändra om programmet helt – och får dessutom ställa in den planerade inspelningsturnén.

De som har längtat efter att besöka när ”Antikrundan” ger sig ut på vägarna kommer nu att bli besviken.

Programmet kommer nämligen få ställa in inspelningsturnén som annars brukar äga rum på sommaren – på grund av coronapandemin.

Det avslöjade SVT i ett pressmeddelande under torsdagen.

– Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta, säger producenten Pernilla Månsson Colt i pressmeddelandet.

FOTO: Stina Stjernkvist /SVT

Så förändras årets ”Antikrundan”

Istället kommer ett alternativt ”Antikrundan” spelas in.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för att våra tittare i vinter ändå ska få uppleva den värme, glädje och kunskap som vi vant oss vid i serien, och kanske kan vi berätta fler historier om hur det gick sen, säger producenten Pernilla Månsson Colt i pressmeddelandet.

Antikrundan
Bildtext:Producenten Pernilla Månsson Colt, experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg Foto:Carl-Johan Söder/SVT

SVT:s plan för nya säsongen

En av planerna för den nya varianten av ”Antikrundan” är att följa upp föremål som tidigare visats i serien och ta reda på vad som hänt med föremålen efter att de visats i tv.

– Så nu efterlyser vi besökare som varit med på Antikrundan med ett föremål och som vill berätta vad som hände sen. Kanske fick det flytta in från garaget, eller såldes det? Eller fick föremålet en större plats i hjärtat efter värderingen hos oss, säger Pernilla Månsson Colt.

Vad tycker ni om SVT:s lösning trots förändrade planerna? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.