Bakslaget för Nyhetsmorgon-gänget – efter tunga beskedet om kollegan

Det har varit ett tungt år för många.

För ”Nyhetsmorgon”- gänget drabbades de av ett personligt dödsfall förra året och nu kommer nästa bakslag.

Vi alla har drabbats hårt av den rådande pandemin.

Våra äldre har inte kunnat träffa sina familjer, utan tvingats hålla sig isolerade för att inte riskera att bli smittad.

Resor till våra nära och kära har heller inte gått att göra, och ännu är krisen långt ifrån över – även om vaccineringen har börjat.

Men pandemin har inte bara inneburit livsförändringar, utan också många personer som har förlorat någon kär familjemedlem, kollega, vän eller partner.

I slutet av förra året drabbades populära gänget från ”Nyhetsmorgon” i TV4 av ett tragiskt dödsfall.

En kär vän och kollega, Janne Andersson dog och sörjdes stort av hans kollegor.

”Första gången jag träffade Janne Andersson hade han kragen uppfälld på jeansjackan och föreläste på Journalisthögskolan. Han var en av de coola. Tio år senare försökte Janne och hans kompis Lasse Weiss i ”hemlighet” värva mig för att vara med och starta TV4. Vi åt lunch på KB, Janne var som vanligt härligt bullrig och yvigt entusiastiskt, halva media-Sverige satt vid borden intill och hörde varje stavelse. ”Nu är det redan ute” garvade Janne och jag är honom evigt tacksam för tilltaget”, skrev Steffo på Instagram.

Även Jenny Strömstedt skrev ett långt och känslosamt inlägg om stora saknaden efter vännen.

”När jag började på TV4 hette jag Jenny Andersson och han som gav mig chansen hette Janne Andersson och hade just tagit morgon-tv till Sverige. Vi fyllde år samma dag men han var en av Sveriges mest respekterade broadcast-journalister och jag var grön och okunnig. Janne och hans kollega Sven tog in mig på rummet och ställde tre frågor: Vilken politisk tillhörighet har ordföranden i KU-utskottet, vad är ett Hat-trick och nämn minst tre medlemmar i Svenska akademin”, skrev hon och fortsatte:

”Darrande lyckades jag svara rätt på frågorna och fick den praktikplats som egentligen inte fanns. Jag är dig evigt tacksam för den chansen och för att du var en sån storartad människoförebild med ditt goda humör och generösa hjärta. Vi har haft sporadisk mailkontakt under åren och så många gånger har jag tänkt att jag ska göra en avstickare till Björnlunda och hörsamma din inbjudan men tänkt att jag inte vill tränga mig på. Det var dumt. Nu finns du inte mer. Jag skickar varma tankar till din fina familj. Tack för allt Janne!”.

Maria Forsblom om tuffa bakslaget

Att förlora någon man älskar tar tid att kunna återhämta sig ifrån, men tyvärr kommer ännu ett bakslag för stjärngänget.

I veckan kom beskedet att TV4 kommer ta bort 100 tjänster från kanalen, vilket skakade flera av medarbetarna.

I en intervju med Expressen berättade tv-profilen Maria Forsblom om känslorna efter det tråkiga beskedet.

– Det är alltid tråkigt när människor måste sluta, men jag vet inte alls när det kommer påverka, hur det kommer påverka eller vilka det kommer påverka, säger Forsblom.

Maria Forsblom
Foto: TV4

Stora frustrationen på kanalen

Journalistförbundets klubbordförande på TV4, Victoria Banozic,berättar om frustrationen bland de arbetande på kanalen.

– Självklart finns det en stor frustration hos medarbetarna och det är många som är oroliga över sina jobb. Men under mötet fanns det också någon slags ”jävlar anamma”. Alla har slitit otroligt hårt den senaste tiden, samtidigt har också tittarsiffrorna och förtroendet ökat. Det visar bara vilket otroligt bra jobb alla har gjort. 

– Så det kändes väldigt trist att cheferna kom med det här beskedet, säger Victoria Banozic.

Nyhetsmorgongänget
Foto: TV4/Cmore

Vi hoppas allt löser sig för er. Det är alltid tråkigt med nedskärningar och vill inte förlora någon av er som gör ett fantastiskt arbete!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.