Benjamin Ingrossos sista gåva till Lasse Berghagen – så hedrar han vännen under begravningen

På måndagen fördes Lasse Berghagen till sista vilan.

En som närvarade på begravningen var Benjamin Ingrosso som bestämt sig för att hylla stjärnan – en allra sista gång.

Det var den 19 oktober som Lasse Berghagen avled efter en tids sjukdom, 78 år gammal.

Lasse Berghagen insjuknade i somras och genomgick en hjärtklaffsoperation i september som han aldrig återhämtade sig ifrån.

Berghagen lämnade efter sig sin fru Eva, 71, samt döttrarna Malin, 57, och Maria, 47.

I början på november lät familjen meddela att begravningen kommer äga rum den 20 november och att inbjudningskorten gått ut till nära och kära. Men meddelade också att allmänheten var välkomna utanför kyrkan.

Här förs Lasse Berghagen till sista vilan

Och så blev det.

Under måndagseftermiddagen samlades mängder med människor utanför Hedvig Eleonoras kyrka på Östermalm i Stockholm för att ta ett sista farväl av vår allas Lasse Berghagen.

På plats för att ta avsked av en sann legendar syntes familj, vänner och tidigare kollegor.

Inte minst musikern Lasse Holm, artisten Eddie Oliva, SVT-profilen Suzanne Axell och författaren Marcus Birro, Sanna Nielsen, Marie Göranzon, många klädda i blått.

En av dem som dragit på sig en blå kavaj för att hedra Lasse var Peter Grönvall.

– Det blir ju det. Man blev alltid glad när man var nära honom så att jag hoppas att man kommer minnas det i alla dagar, säger Peter Grönvall till Expressen.

Andra gäster är Markoolio, Tommy Körberg, Jill Johnsson och Petter som blev vän med Lasse Berghagen under den förstasäsongen av ”Så mycket bättre” i TV4.

Lasse Berghagen begravs i en blå kista

På bilder inifrån kyrkan syns Lasses blå kista omgiven av blomster. Framför kistan sitter en miniatyr av Lasse Berghagen i blå kavaj. Även teddybjörnen Fredriksson är på plats.

Enligt Aftonbladet innehåller begravningsprogrammet, som Lasses barnbarn Love skapat, 50 minuter musik. Bland annat sjöng Loa Falkman Lasse Berghagens ”Som en blänkande silvertråd”, något som var Lasses önskan inför begravningen.

Under begravningen kommer även psalm 201 ”En vänlig grönskas rika dräkt” spelas, samt psalm 950 ”Sorgen känns tung”, som Lasse själv har skrivit. Dessutom kommer även ”Teddybjörnen Fredriksson”, ”Jag ser ett ljus” och ”Någon” att spelas.

Benjamin Ingrosso på Lasses begravning
Foto: TT/ Youtube

En annan som kommer att hedra Lasse med sång är artisten Benjamin Ingrosso, 26, det är mamma Pernilla som avslöjar att han ska sjunga på begravningen.

– Det känns sorgligt så klart men också fint att vi får hedra Lasse så här, säger Pernilla Wahlgren till Expressen.

Benjamin lärde känna Lasse Berghagen när han var ett litet barn och var med på Diggiloo-turné med Berghagen.

Under begravningen sjöng Benjamin ”Teddybjörnen Fredriksson” tillsammans med en barnkör.

Enligt Expressen brast det för många under framträdandet och det var inte ett öga torrt.

Så fint! Hur minns du Lasse Berghagen? Dela gärna med dig av en sista hälsning till stjärnan i kommentarsfältet på Facebook.