”Peter” i Vår tid är nu berättar intressant detalj – om åldersförvandlingen som sker bakom kulisserna

Adam Lundgren har gjort sig ett namn i skådespelar-Sverige via bland annat Håkan Hellström-kopplade filmen ”Känn ingen sorg” och Jonas Gardell-skrivna ”Torka aldrig tårar utan handskar”.

Men just nu är han aktuell i en annan mycket populär dramaserie – nämligen ”Vår tid är nu” vars andra säsong visas i SVT på måndagskvällar.

Nu avslöjar Lundgren, som spelar rollfiguren Peter Löwander i serien, spännande detaljer om hur det går till när deras karaktärer åldras i serien, i en ny intervju med finska tv-kanalen Yle.

I serien om familjen Löwanders restaurang spelar Lundgren ”Peter”, och precis som alla andra rollfigurer i serien får tittarna följa honom genom många år.

Därför fixar också tv-produktionen med en hel del tricks bakom kulisserna – och nu berättar Adam för första gången hur det går till när skådespelarna sminkas till att se så mycket äldre ut.

– Vi har faktiskt inte gjort så mycket av själva åldrandet, det har bara blivit lite gråare hår och blekare ansikten. Om man sminkar för mycket, riskerar man att tappa fokus, säger Lundgren till Svenska Yle.

”Vår tid är nu” får också åtminstone en tredje säsong, och då lär Lundgren ha ”åldrats” än mer. Då kommer serien utspela sig i 1960-talet.

– Nu handlar det mer om att försöka hitta hur man beter sig som gammal och det är svårt. Eftersom man ändå inte skall föreställa åttio går det inte att göra en ”gubbe” rakt upp och ner.

Han tycker inte att vår verklighet skiljer sig särskilt mycket mot seriens.

Foto: Johan Paulin/SVT

– Ibland känns det som om mänskligheten hela tiden går i cykler. Det är många saker som händer i säsong två som man kan se även idag, situationer där vi inte kommit långt alls. Där vi upprepar samma tankevurpor.

Vår tid är nu Hedda stiernstedt
Foto: Johan Paulin /SVT

Dela gärna vidare om du också älskar Vår tid är nu!

Foto ovan: Johan Paulin /SVT