Björn Skifs magiska karriär har dragit in miljoner: Det här lägger han sina pengar på

Björn Skifs. Bara att säga namnet ger eko över hela underhållnings-Sverige. I flera decennier har han varit en av landets mest folkkära artister och vunnit Melodifestivalen två gånger. Han har gett oss hits som ”Michelangelo”, ”Hooked On A Feeling”, ”Krama mig” och ”Härligt, härligt, men farligt, farligt”. Skifs har också varit programledare tillsammans med Arne Hegerfors i ”Kryzz” i SVT och i slutet på 1970-talet slog han igenom med dunder och brak också som skådespelare i filmer som ”Drömkåken” och i olika humorshower.

Många är vi nog som genom åren tänkt: Den mannen har allt!

Tidigare i år fyllde den evigt unge rockräven 70 år. Och alla framgångar har genom åren förstås också gett lite klirr i kassan för Björn. Nu berättar han själv vad han brukar lägga pengarna på.

Youtube

Tidningen Expressen kartlade tidigare i år Skifs tillgångar. Trots att Björn nu uppnått en ansedd ålder fortsätter han underhålla svenska folket! Att han fortsätter uppträda är något vi åskådare för alltid kommer vara tacksamma över.

– Så småningom kommer jag väl glida in i någon pensionstillvaro men det är inget som jag har några planer på än. Det enda är att jag inte jobbar lika infernaliskt som tidigare och det finns det väl en anledning till. Jag ska inte säga att det är lusten men jag är kanske inte lika hungrig på alla grejer, har han tidigare sagt till Expressen.

Skifs tillgångar är en tämligen munter läsning för den älskade artisten som under årens lopp lyckats få ihop flera miljoner kronor tack vare stora succéer på scenerna. Skifs har två bolag med tillsammans över 40 miljoner i eget kapital.

Så, vad har Björn och hustrun Pernilla lagt sina pengar på?

Foto: Mats Bäcker/Wikimedia

Jo, de äger bland annat två hus med ett taxeringsvärde på 8,5 miljoner. Dessutom äger de tre bilar, bland annat en Volvo XC60 från 2017, skriver Expressen. Skifs har också berättat att han redan skrivit sitt eget testamente.

– Ja, det var rätt länge sedan. Det är mest för att efterlevande ska ha något att hålla sig till så att det blir enklare. Egentligen borde man väl planera sin begravning också, men jag vet inte hur jag vill ha det. Kanske ett kalas? Pernilla vill inte höra talas om det där, sa Björn i den intervjun.

Björn Skifs är en av Sveriges mest framgångsrika och älskade artister genom alla tider. Hans värme har gått rakt genom tv-rutan och på olika scener runt om i landet. Detta har gett oss oförglömliga minnen att ta med oss i vardagen. Här är bara ett av många, många exempel:

Vi unnar dig all framgång, Björn!

Gilla och dela gärna vidare om du också tycker att Björn ska unna sig nåt fint för pengarna!