Carina Bergfeldts känslosamma uppmaning till sin bror – efter hans besked i grannlandet till Ukraina

Carina Bergfeldts halvbror, tv-profilen Jeff Nielsen, åker till Ukrainas grannland Slovakien till följd av kriget.
– Var försiktig, skriver Bergfeldt på Instagram till brodern.

Carina Bergfeldt leder som vanligt sin talkshow i SVT som sänds på fredagskvällen. Den prisade programledaren och journalisten får då bland annat besök av nyblivna OS-silvermedaljören och skidåkaren Maja Dahlqvist och Vikingarnas frontman Christer Sjögren.

Carina Bergfeldt. Foto: Johan Halsius/Monkberry/SVT
Carina Bergfeldt. Foto: Johan Halsius/Monkberry/SVT

LÄS MER: Christer Sjögrens nya ödesbesked om Vikingarnas framtid efter alla år – nu berättar han

I höstas var hon aktuell med en annan programserie i samma kanal. Tillsammans med sin amerikanske halvbror Jeffrey Nielsen, som hon för första gången träffade i vuxen ålder, utforskade hon Sverige i ”Det här är ditt land” som finns att se på SVT Play.

– Det var tre extremt intensiva veckor när vi spelade in, men också sjukt roligt. För hur ofta umgås man i vuxen ålder med sina syskon? Nu fick vi göra det i tre veckor och visserligen med en kamera uppkörd i ansiktet hela tiden vilket inte är det roligaste kanske, men vi hade väldigt kul, sade Carina Bergfeldt då till Nöjeslivet.

LÄS MER: Christer Sjögrens kärleksknep med hustrun Birgitta – under pandemin: ”Tar hänsyn”

SVT:s talkshow-drottning hoppades då att tittarna skulle uppskatta programserien.

– Jag tror att det också talar till människor att se hur det är för två helt vanliga personer som har ett liv som vuxna och att hitta varandra som syskon. Vi har vissa likheter, vi ser skrattgropar och sneda tänder som påminner om varandras, men sedan ska vi också bygga syskonskap. Det är speciellt att göra det i vuxen ålder. Den kombinationen tycker jag ska bli intressant att följa.

Bergfeldts halvbror Jeff till Slovakien efter kriget i Ukraina

Carina och Jeffrey i ”Det här är ditt land”. Foto: Kristoffer Klarén/SVT

Bergfeldts bror har en bakgrund inom det militära. När nu situationen i Ukraina har utvecklats till krig, efter Rysslands invasion av landet, ska Jeff nu resa till grannlandet Slovakien, berättar Bergfeldt.

– Samtidigt så reser min bror Jeff till Slovakien, för att träna 1300 nyanlända amerikanska soldater och deras europeiska motparter, för hur man ska agera om Ryssland de facto attackerar ett NATO-land. Jeff är Higher Command (HICOM) på övningen, som har varit planerad länge – men som av förklarliga skäl får ett helt annat allvar nu, skriver Bergfeldt på Instagram.

Hon skriver också att brodern ska ”vara försiktig” följt av ett hjärta till bilden på Jeff.

Dessutom har Bergfeldts make, danske journalisten Jesper Zølck, nu också åkt utomlands till följd av kriget. Han befinner sig i Litauen, för att rapportera om invasionen av Ukraina därifrån.

LÄS MER: Makens intima gåva till Carina Bergfeldt – detaljen får tittarna att smälta: ”I hemlighet kontaktade han…”

– Danmark har fyra F-16-stridsplan redo i Litauen, på en NATO-bas. Samtidigt som han anlände till landet kom även 500 amerikanska soldater, fler stridsplan och apachehelikoptrar, skriver Bergfeldt i ett inlägg på Instagram som man kan ta del av i sin helhet här: