Christer Lindarw tokhyllas av svenska folket – varma orden till tittarna efter bilderna: ”Helt knockad”

Under flera decennier har han underhållit oss med sin värme, utstrålning och magiska underhållning med showgruppen After Dark.

Christer Lindarw är mannen som ständigt stått i strålkastarljuset och personifierat glitter och glamour.

I en ny dokumentär om stjärnan får vi en närmare inblick i stjärnans liv där Christer berättar öppet om sin karriär och privatliv.

Och efter att tusentals har bänkat sig framför tv-porträttet om stjärnan tokhyllas nu Lindarw av svenska folket.

”Jag är helt knockad av kärleksbombningen jag fått efter SVT-dokumentären”, skriver Christer Lindarw märkbart berörd i ett inlägg på sin Instagram.

2004 fick svenska folket upp ögonen ännu en gång för otroliga showgruppen After Dark.

Då tävlade Christer Lindarw och Lasse Flinckmans i Melodifestivalen med låten ”La dolce vita” och fick helt nya fans från nya generationer.

Men showgruppens historia går mycket längre tillbaka än så.

Redan på 70-talet skapade de historia med sina glamourösa dragshows där de bjöd på otroliga shownummer där de sjöng till kända låtar men också imiterade kända personer.

De har dessutom haft flera framgångsrika föreställningar på Hamburger Börs, där de gång på gång har fått stående ovationer från sin publik.

Men under de senaste åren har många förändringar skett inom gruppen.

Förändringen i After Dark

Efter Lasse Flinckmans död 2016 fortsatte Lindarw göra föreställningar med After Dark.

Sedan 2021 har dock Christer tagit ett kliv bakåt och står inte längre i strålkastarljuset under gruppens uppträdanden.

Istället arbetar han som producent till för After Darks nya satsning ”Club After Dark”. 

– Det här är en grej för att försöka föra After Darks tradition vidare. Jag avrundade där 2018 med den här ”This is it”-showen på Oscarsteatern. Sen har jag suttit hemma och tyckt att ja, det är skönt att vara ledig, kunna resa och vara lite halvpensionär. Men sen kom coronan och då satt man bara och hade tråkigt, har Christer Lindarw tidigare berättat i Nyhetsmorgon.

Och någon comeback för Christer på scenen finns det inga tankar på, har stjärnan tidigare berättat.

– Med ålderns rätt känner jag lite grann att kroppen…ska man orka varje kväll, man får lite nojor när man åldras, att ”Gud, jag har väl inte ont i ett knä?” eller ”jag håller väl inte på att bli förkyld?”. Man lite såna nojor när man åldras. Det tar bort lite av det roliga, plus att jag har i 40 år jobbat när alla andra människor umgåtts. Jag ville få chansen att nu få vara ledig och gå på en fest en lördagkväll. Det har jag aldrig kunnat göra.

Christer Lindarw
Foto: SVT

LÄS MER: Därför nobbar Christer Lindarw stora uppdraget: ”Beslutat att inte…”

Christer Lindarws kärleksliv

Men även om Christer Lindarw har lämnat över strålkastarljuset till sina kollegor i After Dark, står stjärnan istället i fokus i en ny dokumentär.

I början av januari i år hade SVT:s dokumentär om stjärnan premiär i tv-kanalen.

Christer Lindarw
Foto: SVT

I ”Christer Lindarw – ett porträtt” får vi följa med artisten genom hans otroliga karriär och allt som hänt både framför och både kamerorna.

Bland annat berättar stjärnan om hur han ser tillbaka på sin uppväxt med stor värme då han växte upp med en ensamstående mamma.

– Min uppväxt tycker jag var mysig. Jag älskade både mamma och mormor och min moster Ann-Christine som är som en halvsyster till mig, berättar han i dokumentären.

Och han öppnar även upp om sitt privatliv.

Under större delen av sitt liv har Christer levt som singel, och när han väl har varit i ett förhållande har det varit främst med straighta män.

– Men de båda var helt straighta innan de träffade mig, men för dem tror jag inte könet hade så stor betydelse – de blev kära i mig som person – och jag i dem, säger Lindarw i dokumentären.

LÄS MER: Här avbryter tårögd Christer Lindarw showen – för att hylla sjuksköterskan Kerttu: ”En ängel på jorden”

Christer Lindarw tokhyllas av tittarna

Och att stjärnan varit minst sagt öppen med sina upp och nedgångar i sitt privatliv tycks verkligen ha gått hem hos tittarna.

I ett inlägg på sin Instagram skriver Christer Lindarw känslosamt om tittarnas kärleksförklaringar till stjärnan som fullkomligt rasat in sedan dokumentären sändes.

”Jag är helt knockad av kärleksbombningen jag fått efter SVT-dokumentären. Så många hyllningar och lovord har jag aldrig fått tidigare. Blir genuint rörd”, skriver Christer.

Han skriver vidare och hyllar dokumentärens producent som han hyllar stort till skyarna för hennes hårda arbete.

”Tack, tack, tack. Och alla ni som skrivit så fina kommentarer. Ni är underbara. Jag kommer att sväva på moln livet ut nu! Älskar er alla”, avslutar han inlägget.

Och kärleksförklaringarna till stjärnan fortsätter.

I kommentarsfältet överöses Lindarw av varma ord och hyllningar från svenska folket.

”Det är vi som ska tacka. Din publik har svävat på moln många gånger. Tack”, skriver en person.

”Så bra! en sån man, människa. Respekt! Bästa jag sett på länge!”, skriver en annan.

”Tack för ett underbart porträtt av dig. Har alltid gillat dig och After Dark ni har porträtterat alla med glimten i ögat”, skriver en tredje.

Vi kan inte annat än hålla med! Du förtjänar alla hyllningar i världen Christer Lindarw!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.