Därför försvinner ”Skavlan” – ersätts efter alla år i SVT

För många svenskar har det varit givet att bänka sig framför ”Skavlan” på fredagskvällarna.

Men från början av nästa år kommer det att bli en stor förändring.

Programmet kommer nämligen ersättas helt av ett annat.

Fredrik Skavlan har inte bara blivit en stor tv-personlighet i Norge, men även kammat hem fina tittarsiffror i Sverige.

Varje vecka bjuder han in gäster från hela jordklotet, och programmet har sedan programmet hade premiär i SVT, 2009,  blivit mycket populärt.

När förra säsongen tog slut i våras uppmärksammade tv-tittarna snabbt att programmet hade tagits ut från tv-tablån och de var inte sena med att tycka till om den ”korta” säsongen.

Fredrik Skavlan
Foto: Thomas Reisæter /Monkberry

”Varför slutar ni redan? Brukar ni inte hålla på till maj? Jag älskar att se Skavlan på TV”, skriver en tittare direkt till Skavlan på Instagram.

Och Skavlan själv var inte sen med att svara på frågan.

”Hejsan! Det är nog inte någon kortare säsong än vanligt, men det är ju väldigt hyggligt att höra att du sätter värde på programmet!” skriver Skavlan i en kommentar.

Därför försvinner Skavlan

Säsong 24 är i full gång men olikt andra år kommer inte tv-tittarna få se Fredrik Skavlan fortsätta även under våren 2021.

Den populära tv-profilen har nämligen valt att ta ledigt en tid från tv-rutan.

– För att få livspusslet att gå ihop kunde jag bara förbinda mig till höstsäsongerna den här omgången. Jag bor med en skådespelerska, och om hon ska kunna ta roller utanför Oslo måste vi helt enkelt dela året mellan oss. Kalla det gärna en pappaledighet, säger Fredrik Skavlan i ett mejl till Nöjeslivet via SVT.

Istället kommer hans program att ersättas av ett helt annat.

Fredrik Skavlan
Foto: SVT

Hon tar över med egen talkshow

Det är nämligen tv-profilen Carina Bergfeldt som kommer få äran att fylla tv-tiden som Skavlan annars skulle tagit upp i tv-tablån.

– Men de har varit väldigt bra från SVT, de har varit tydliga med att jag inte ska vara Skavlans vikarie: ”Du får en egen talkshow. Vad vill du ha för inredning? Vill du ha ett husband? Glöm Skavlan nu, vad vill du ha i ditt program?” Det är svindlande roligt, säger Carina Bergfeldt till Aftonbladet.

Carina Bergfeldts talkshow kommer att sändas på fredagar kl 21.00, med start i januari 2021

Carina Bergfeldt
Foto: Janne Danielsson, SVT