Makens stora sorg efter Ullared-Gunnels död – gripande hälsningen till himlen: ”Dig glömmer jag inte”

Det var i tisdags som beskedet om att den älskade tv-profilen Gunnel Hyvönen, 77, somnat in. Hon och systern Maritta slog igenom stort när de dök upp i serien ”Ullared” för många år sedan.

Gunnel gick bort i början av september. Nu har hennes make Jouko för första gången uttalat sig efter den tragiska bortgången.

Än är minnena levande, bleknar med tiden gör de väl men 56 år glömmer man inte, dig glömmer jag inte”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Det var en måndagsförmiddag i början av september som Jouko Hyvönen, 79, i Hofors hörde en duns från ovanvåningen i hemmet.

Hans älskade fru Gunnel, 77, känd i hela Sverige efter sin medverkan i Kanal 5-succén ”Ullared”, hade ramlat ihop på golvet och fått en stroke. Hennes tredje. Hon bröt dessutom lårbenet.

Gunnel har också haft cancer under de senaste tre åren.

Läs mer: Så hedras Ullared-Gunnel av svenska folket – stora stödet till familjen efter dödsbeskedet

Trots en lyckad operation blev Gunnel aldrig bättre på sjukhuset, utan hon blev i stället långsamt allt sämre.

”Du gick bort från mig sakta, sakta blev du svagare och svagare till slut orkade du inte, du lämnade mig, du lämnade oss. Jag sitter i vårt vardagsrum, det är tomt, det känns att du är inte här”, skriver maken Jouko i ett hjärtskärande meddelande till sajten Hänt.

Gunnel Hyvönen
Gunnel Hyvönen blev 77 år gammal. Foto: Dplay/Youtube

Var ihop med maken i 56 år

Gunnel och Jouko var tillsammans i hela 56 år. Alla hans minnen av henne är ljusa och vackra. I dag har han, tyvärr, svårt att hitta glädjen i någonting. Sorgen är för stor.

”Inte trodde jag att det skulle vara så här, du finns här på många sett och många minnen, många situationer som kommer igen när du var med. Än är minnena levande, bleknar med tiden gör de väl men 56 år glömmer man inte, dig glömmer jag inte”, skriver han.

Även systern Maritta, 79, känner bottenlös sorg efter Gunnels död. Systrarna blev omåttligt populära så fort de klev in i realityserien ”Ullared” för många år sedan. Framför allt var det deras ärlighet, raskhet, kärleksfulla gnabbande och driv som fångade tittarnas intresse.

Till hänt säger Maritta:

– Det är tomt för vi pratade i telefon nästan varje dag förutom när hon blev riktigt sjuk.

Det är en stor och ofattbar sorg att älskade Gunnel gått bort. Ta hand om er, Maritta och Jouko.