Doktor Mikaels kärleksönskan – efter inviten från Lotta Engberg: ”Något annat är inte tänkbart”

Han hoppade av Let’s dance mitt i säsongen för att stötta sina kollegor i sjukvården under coronakrisen.

Många övertidstimmar senare är Doktor Mikael Sandström övertygad om att han gjorde det rätta valet, men nu drömmer han om något större och personligare.

– Några speciella krav har jag inte, men hoppas att träffa någon som är snäll, säger han till Expressen.

Det blev en minst sagt speciell säsong av Let’s dance.

Siw Malmkvist som skulle vara med i programmet, hoppade av till följd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring personer över 70 år.

Mikael Sandström som är mer känd som Doktor Mikael, var med i ett program, innan han meddelade att resan i programmet var slut.

Kollegornas förfrågan om att han skulle komma till sjukvården där han behövdes som mest, kunde han inte längre ignorera.

– Det var av rent solidariska skäl jag hoppade av ”Let’s dance”. När jag först fick en förfrågan från kollegorna om att komma tillbaka svarade jag helst inte. Någon vecka senare fick jag en förfrågan igen. De var desperata, orkade inte och frågade om jag kunde hjälpa till. Då blev det väldigt enkelt, säger han till Expressen.

”Är på liv och död”

Och sedan han återvände till sjukvården har det varit hektiskt schema.

För tidningen berättar doktor Mikael att han arbetade 10 dygn de första 16 dygnen han gjorde.

– Intensivvården är på riktigt. På liv och död. De första 16 dygnen jobbade jag tio dygn. Emellanåt hinner man sova på sjukhuset mellan fyra och sex på morgo­nen. Jag är ”the master of powernaps” och kan somna var som helst.

LÄS MER: Doktor Mikaels bakslag med Lotta Engberg – efter flörtiga inviten: ”Just nu är det är det omöjligt…”

Önskan om en relation

Coronakrisen är lite mindre, men är självklart långt från över, men det har också gjort att Doktor Mikael har haft tid för reflektion.

Det där lilla extra, som kärleken är något han saknar och längtar efter.

Under våren har det uppmärksammats stort att Lotta Engberg har intresse för Doktor Mikael, och att de båda haft kontakt.

Men en relation är inte på gång än, berättar Doktor Mikael.

– Den är satt ”på hold” just nu. Rätt som det är träffar man någon person, tror jag. Problemet är att jag är extremt bekväm i det läge jag är i. Om man som jag isolerar sig i en bubbla i Hallstahammar, då träffar man inte så mycket folk. Jag vet vad jag har, men inte vad jag får. Den zonen ska jag ju ur. Jag tror inte man kan träffa någon och sedan fortsätta sitt bekväma liv. Man måste rucka på sina ramar.

Lotta Engberg
MALMÖ 20190508 Lotta Engberg fotograferad på Nöjesteatern i Malmö inför uppsättningen av Grease. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

LÄS MER: Lotta Engberg ska dela ut miljonvinst – tappar hakan efter tv-tittarens intima förfrågan i direktsändning

”Hoppas träffa någon som är snäll”

Doktor Mikael fortsätter berätta att han inte vill sätta upp en plan för när en relation kommer inledas, utan tar det hela med ro.

– Några speciella krav har jag inte, men hoppas att träffa någon som är snäll. Jag drömmer om alla dimensioner av kärleken, inklusive sex förstås. Något annat är inte tänkbart.

Vi önskar dig all lycka till med kärleken Doktor Mikael! Du förtjänar att hitta någon speciell, precis som alla gör!