Efter floppen i Melodifestivalen – nu byter Jon Henrik Fjällgren musikgenre

Han var favorittippad redan innan finalen ens hade börjat. Men i Melodifestivalen räckte det bara till en fjärdeplats tack vare tittarnas stöd.

Nu avslöjar Jon Henrik Fjällgren det oväntade beslutet efter floppen.

– Jag vill visa att jag är en bred artist och sedan har jag så mycket texter som jag vill få ut till folk. Som jag tycker är viktiga att få ut till många, säger han till Hänt.

Besvikelsen var stor när John Lundvik tog hem hela segern med sin ”Too late for love” för Jon Henrik Fjällgren. Han hade gått in som en stor favorit och förhandstippad men tog sig inte längre upp än till fjärdeplats, tack vare tittarnas röster och floppen var ett faktum.

Jon Henrik Fjällgren hade satsat allt och såg fram emot att få resa till Tel Aviv men fick se sig besegrad av internationella jurygrupperna som gav honom låga betyg.

– Jag hade väl känt av att jag inte skulle få jättehöga poäng, sa Jon Henrik till Nöjeslivet strax efteråt.

Men nu försöker artisten att se framåt och med nya planer.

https://www.instagram.com/p/BfGeBGhnOfC/

Jon Henrik: ”Mycket mer text än tidigare”

För Hänt berättar Jon Henrik om nytändningen efter Melodifestivalen och det oväntade beskedet.

Han berättar för sajten att han fått mersmak för en annan genre och nu jobbar på en helt ny skiva i samma musikstil.

– Det är väldigt mycket mer text än tidigare. Jag har suttit hela dagen och lirat, men vi har inga planer på när den släpps, säger han till Hänt.

2015 gjorde Jon Henrik stort intryck på Sanna Nielsen när hon var programledare. Foto: Wikkicommons

Jon Henrik: ”Vill visa att jag är en bred artist”

Anledningen bakom det plötsliga musikgenre bytet är att han vill visa upp nya sidor av sig själv.

– Jag vill visa att jag är en bred artist och sedan har jag så mycket texter som jag vill få ut till folk. Som jag tycker är viktiga att få ut till många, säger han.

Men i nuläget är det ännu oklart när vi kommer få höra ljuva tonerna från det nya albumet. Vilken genre det är, hemlighåller Jon Henrik.

Wow, vi ser fram emot att få höra mer! Tryck på gilla-knappen om du kan knappt bärga dig tills du får höra mer musik från Jon Henrik!