Suzanne Axells nya uppdrag – utanför SVT

Folkkära ”Fråga doktorn”-programledaren Suzanne Axell är klar för nytt uppdrag – utanför tv-tablån.

Här är nya beskedet om SVT-profilen.

Suzanne Axell är en av SVT:s omtyckta programledarprofiler. Varje måndag klockan 18:30 sänder hon ”Fråga doktorn” tillsammans med doktor Karin Granberg som svarar på tittarnas frågor i sändningen.

Förra veckan berättade Axell i en intervju med Nöjeslivet att hon hittills fått nobben av tv-kanalen – när hon presenterat ett nytt projekt hon skulle vilja ta sig an.

– Jag trivs bra på SVT, men jag kan inte säga att jag har behandlats som en stjärna. Vi är en liten grupp av kvinnor och män som gör programmet. Vi har inte fått någon särskild uppmärksamhet för detta inifrån, sade Suzanne Axell i en intervju med Nöjeslivet.

LÄS MER: Suzanne Axells kritik efter SVT:s besked: ”Jag har behandlats…”

Suzanne Axell. Pressbild/foto: Johanna Norin

Folkkär bland tittarna – nya idén nobbades av SVT

Stödet har kommit från alla de hundratusentals tv-tittare som följer programmet varje vecka. Samtidigt förklarade Axell att hon har en egen idé på ett nytt tv-program – som hon hittills fått nobben för från SVT.

– Jag skulle vilja göra ett eget intervjuprogram innan jag lägger ner. Då skulle jag göra ett porträtt av en person. Tillsammans med en redaktör pitchade jag fram idén men jag fick någon luddig förklaring och sen föll allting mellan stolarna, säger hon till Nöjeslivet.

– Jag har en bra idé nu och kommer pitcha fram något framöver. Jag kommer inte att ge upp, det är inte min stil.

Hon leder som sagt redan ”Fråga doktorn” på måndagarna i SVT. Men nu står det klart att Axell får ytterligare uppdrag, utanför TV-huset.

Nu står det klart att Suzanne Axell också kommer att få ytterligare ett uppdrag – utanför SVT-huset och vid sidan av ”Fråga doktorn”.

Axell i ”Fråga doktorn”. Foto: SVT

Suzanne Axells nya uppdrag – utanför SVT-huset

Det handlar om att vara programledare i ”Café Rosella” – ett uppdrag hon bland annat kommer dela med veteranterna Ulf Elfving och Ragnar Dahlberg. Med start i februari kommer Ålandskryssaren börja gå – och gäster på båten är flera kända personer som ska intervjuas av bland andra Axell.

”I Café Rosella kommer värdarna Ulf Elfving och Ragnar Dahlberg att dela rampljuset med Suzanne Axell och Tina Ahlin, kända från bland annat från tv-programmen Fråga doktorn  respektive Så ska det låta. De fyra profilerna turas varje måndag om att intervjua namnkunniga personer såsom Christina Schollin, Towa Carson och Helena Bergström”, skriver Viking Line i ett pressmeddelande.

Suzanne Axell möter Harpo – till havs

Den 6 april gör Suzanne Axell debut på ”Café Rosella” – då hon möter operastjärnan tillika hovsångerskan Siw Wennberg. Sedan kommer Axell tillbaka till kryssaren den 4 maj för ytterligare en omgång av ”Café Rosella”, den här gången med författaren Elsie Johansson.

Den 25 maj ska Axell intervjua ”Moviestar”-sångaren Jan ”Harpo” Svensson.

Foto: Tobias B Köhler/Wikimedia commons

– 2019 var ett fantastiskt år för Rosella med över 750 000 kryssningsglada gäster och alla tiders resenärsrekord. Nu har vi vässat våra ombordkoncept med Svenska Kocklandslaget och härlig shopping ytterligare och ser fram emot att sätta nya rekord. Dessutom inleder vi det nya decenniet med två nya kvinnliga programledare i Café Rosella och fler kvinnliga gäster än någonsin tidigare som kommer att intervjuas på scen, säger Joanna Åhman på Kapellskär-Mariehamn, i ett pressmeddelande.

Suzanne Axell. Pressbild/foto: Johanna Norin

Dela gärna vidare för att önska underbara Suzanne lycka till!