Erik Grönwalls nya besked om cancerbehandlingen – förre Idol-vinnaren berättar med egna ord

Artisten Erik Grönwall, 33, valde i våras att själv gå ut och berätta om sin cancerdiagnos.
Nu har rocksångaren och den forne Idol-vinnaren goda nyheter att dela med sig om sin behandling.

Det var i som den tidigare Idol-vinnaren och rockartisten Erik Grönwall själv gick ut och berättade någonting väldigt personligt, nämligen att han drabbats av cancer.

33-åringen, som fram till 2020 var frontman i bandet H.E.A.T, skrev då på sin Instagram att han hade känt sig utmattad och tog blodprover. Svaret visade lymfatisk leukemi.

Erik Grönwalls nya besked om behandlingen

Det hade inte varit självklart för Erik Grönwall att gå ut och berätta om detta – men nu har han tagit steget. I Instagraminlägget skrev artisten att han valt att raka av sig håret.

”Först och främst. Jag är oerhört privilegierad och tacksam att få leva i en tidsålder där en sjukdom som denna går att bota. Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området. Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt”, skrev Erik då, i mitten på april.

I ett nyligen publicerat inlägg på artistens Instagram ger nu Erik glädjande besked om sin behandling.

MALMÖ 2009-11-27 Deltagaren Erik Grönwall under Idol i Malmö Arena 2009. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

”Goda nyheter! Jag fick precis ett samtal från sjukhuset och de sa att den senaste behandlingen var mycket effektiv så nu gör vi verkligen framsteg. Vi har inte vunnit ännu men den här omgången är definitivt vår”, skriver Erik Grönwall på sin Instagram.

Han skriver under en bild på sig själv i boxningsringen, att han inte ska ge de dåliga cellerna någon vila och fortsätter att kämpa.

”En ny behandling börjar i morgon”, skriver han på onsdagen.

Hundratals fans, vänner och följare har i kommentarsfältet skickat sitt stöd till Grönwall.

”Kriga på! Vad roligt att höra”, skriver radioprofilen och forna Idol-jurymedlemmen Laila Bagge i en kommentar till Eriks inlägg.

Rocksångerskan Nina Söderquist skickar också stöd till Grönwall.

”Å Erik, det var oerhört goda nyheter. Jag vet att du kämpar med allt vad du har så fortsätt på samma sätt så kommer du att vinna över detta vidriga. Du finns i mina tankar!!!!”, skriver Söderquist i en kommentar till Erik.

”Nu gör vi det här!”

På torsdagen har Erik uppdaterat sina följare. Han hoppar hopprep på en altan med en härlig grönska runtomkring sig. Solen skiner och Grönwall hoppar spänstigt.

– OK. Nu gör vi det här! skriver han.

Vi skickar allt vårt stöd till Erik! Förhoppningsvis kan andra människor som också kämpar finna styrka i din historia.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida och skicka er kärlek till Erik!