Anmälan mot GW – nu har justitiekanslern sagt sitt

När Leif GW Persson kommenterade fallet om Gunilla Persson och de stulna solglasögonen i programmet ”Brottsjournalen” startade ett rabalder han inte var beredd på.

GW drog upp andra otillåtna saker Gunilla gjort, samt sa att hon borde gripas och åtalas. Detta fick Gunilla att fullkomligt rasa, varpå hon anmälde honom för förtal. Nu har justitiekanslern sagt sitt i ärendet.

Gunilla Persson reagerade inte bra på Leif GW Perssons uttalande om henne och övervakningsvideon där hon ses stjäla solbrillor ur en lyxbutik i Florida.
– Han sitter i ett program på bästa sändningstid med massor av tittare och svartmålar min person. Att fara med dessa lögner ska han få betala för. Jag kommer att kontakta polisen nu, sa hon till Aftonbladet efter att programmet sänts.

 – Mitt mål kommer att vara att få honom att avtjäna ett fängelsestraff för grovt förtal, tillade hon sedan.
Gunilla Persson i Svenska Hollywoodfruar
Foto: TV3

Det säger justitiekanslern

Nu har justitiekanslern sagt sitt. Enligt Aftonbladet blir det ingen förundersökning mot Leif GW Persson. I beslutet ståt följande:
”Ansvaret för innehållet i ett grundlagsskyddat medium (t.ex. ett tv-program) ligger i första hand på den ansvarige utgivaren. Den som har lämnat uppgifter eller på annat sätt har medverkat till en publicering kan normalt inte hållas ansvarig för uppgifterna. I detta fall kan några åtgärder inte vidtas mot uppgiftslämnaren
Leif GW Persson
Foto: Fredrik Sandberg/TT