Här samlas hundratals i kärleksmanifestation i hyllning till Josefin Nilsson – efter känslosamma dokumentären

För tre år sedan gick Josefin Nilsson bort, och till hennes ära tändes hundratals ljus i Stockholm under lördagskvällen.

Men det är inte bara dödsdagen som har fått flera att uppmärksamma fantastiska Josefin. Det är också dokumentären om hennes liv som skakat om både hjärta och själ.

Den 29 februari 2016 lämnade en mycket älskad artist världen. Josefin Nilsson lämnade ett tomrum efter att ha haft en kamp med hälsan. Strax efter hennes bortgång gick familjen ut med ett gemensamt uttalande där de skrev att Josefin hade ”ett förstorat hjärta, mycket dåliga värden, en plågad kropp i kombination med smärtstillande, receptutskriven medicin vars styrka och verkan hon missbedömde under en längre tid”, skriver Aftonbladet.

Men hennes själ och musik lever kvar. I samband med vad som skulle ha varit hennes 50-årsdag i fredags uppmärksammades Josefin då en dokumentär om hennes liv släpptes på SVT play. Dokumentären ””Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

Josefin Nilsson år 2005. Foto: Jack Mikrut/TT

Dokumentären har rört upp mycket känslor

Dokumentären skildrar Josefin Nilssons liv utanför strålkastarljuset och livet med en man som psykiskt och fysiskt misshandlade henne under 90-talet. Det är artistens egen familj och vänner som berättar och dokumentären har berört många, skriver Aftonbladet.

Under lördagskvällen hedrades Josefins minne med hundratals ljus och många berörda ansikten.

Camilla Läckberg: ”Inte acceptabelt med sådant beteende”

Flera kända personer fanns på plats och har uttryckt sina känslor efter att ha sett dokumentären.

”Det MÅSTE snart bli ett samhälle där priset för att slå kvinnor blir så stort att det är tillräckligt avskräckande! Det är därför jag anser det är ett bra initiativ att samlas utanför Elverket ikväll för att visa hans arbetsgivarenatt det inte är acceptabelt med sådant beteende om man vill ha förmånen och prestigen av att vara anställd på vår nationalteater”‚ skriver Camilla Läckberg på Instagram.

”Kunde inte ha Lördagsmys med familjen. Var tvungen att åka till en lite manifestation. Stilla. Värdigt. Lugnt. Några grät. Barn som frågade. Jag hade en klump i halsen för det är så många som samlas och minns men också visar att vi finns”, skriver Morgan Alling på Instagram.