Ingvar Oldsberg stämmer alla för trakasserier: ”Detta är oerhört allvarligt”

Ingvar Oldsberg tvingades bort från ”Bingolotto” för två veckor sedan.

Nu svarar den folkkära programledaren efter att ha fått sparken – och stämmer både tv-kanalen TV4, produktionsbolaget Warner Bros och Folkspel, skriver GT.

Foto: TT

Det var efter att en internutredning påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem som Ingvar Oldsberg fick lämna TV4:s Bingolotto tidigare i december.

Oldsberg, som själv var oförstående, hotade genast med att stämma sin arbetsgivare.

Nu, knappt två veckor senare, delar 72-åringen med sig av fler detaljer kring uppsägningen.

Anledningen ska, enligt Oldsberg, ha varit att han ställde för hårda krav på sina kollegor.

– Jag förstår ju ingenting av de eventuella anklagelserna. Det med att ställa krav på människor, det är ju den första givna grejen, för man ställer ju krav på sig själv, säger Oldsberg nu till Expressen.

Nu går Oldsberg från ord till handling, och stämmer alla efter att ha fått sparken, skriver GT.

– Detta är ju oerhört allvarligt! Man ger Ingvar Oldsberg sparken inför hela svenska folket och sedan vill man inte berätta varför, varken för honom eller medierna, säger advokaten Michael Fischbein till GT.

På tisdagen hade Oldsberg ett möte med advokaten och gav då i uppdrag att gå fram med en stämningsansökan.

Precis vad Oldsberg vill stämma Folkspel, TV4 och Warner Bros för är inte klart.

– Vi kommer stämma för hur han har blivit behandlad. Sedan finns det olika uttryck för hur man ska formulera det. Det kan vara kränkande särbehandling, trakasserier och illa bemötande. Så det är många olika punkter vi kommer ta upp i stämningen, säger Michael Fischbein till GT.

TV4 och Warner Bros lämnar inga kommentarer till tidningen. Folkspel säger så här till Aftonbladet:

”Någon kränkande särbehandling av Ingvar Oldsberg känner Folkspel inte till. Ingvar Oldsberg har inte varit anställd hos Folkspel utan Folkspel har haft ett avtal med Ingvar Oldsbergs bolag. Ett avtal som Folkspel för övrigt valt att avsluta i enlighet med för avtalet gällande villkor, vilket även förklarats vid tidpunkten för avlutandet”, skriver Folkspels vd Hans Sahlin till Aftonbladet i ett sms.

Foto: Christine Olsson / TT

Vad tycker du om beskedet att Ingvar Oldsberg har fått lämna Bingolotto? Dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet – och sprid gärna vidare artikeln!