Lars Lerin och Monica Zetterlunds heta möte – kyssen med folkkära artisten: ”Väldigt kärleksfull”

Folkkäre konstnären Lars Lerin är en av gästerna i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”.

I stjärnans avsnitt öppnar han upp om allt från kampen mot missbruket till uppväxten som homosexuell.

Men också om sin oväntade relation med stjärnan Monica Zetterlund.

 Väldigt kärleksfull, säger Lars Lerin om folkkära stjärnan.

Den hyllade konstnären Lars Lerin, 68, från Munkfors slog igenom på 80-talet.

Sedan dess har han en av ställt ut sina verk på museer och konsthallar i bland annat Sverige, Finland, Frankrike, Färöarna, Island, Norge, Tyskland ,USA och räknas idag som en av Nordens främsta akvarellister.

Förutom sina sanslöst vackra och vemodiga akvareller så har Lars Lerin givit ut över 50 böcker.

2012 gjorde Lars Lerin ett sommarprat i P1 som tog svenskarnas hjärtan med storm. Tre år senare, 2015, valdes han även ut att vara vintervärld i samma kanal.

De senaste åren har han dessutom blivit en omtyckt profil i tv-rutan och synts till i en rad olika program. För sin egen tv-serie ”Vänligen Lars Lerin” fick han en Kristallen för 2016. För programmet ”Lerins lärlingar”, där ungdomar med funktionshinder får utveckla sitt skapande, fick han även priset ”Årets Eldsjäl”

– Konstigt att man ska få pris för att man umgås med folk som är annorlunda. Jag har inte gjort så mycket mer än den här TV-grejen. Jag trivs jättebra ihop med mina lärlingar. En eldjsäl är jag i mitt arbete, sade Lars Lerin till SVT Nyheter Värmland då.

Förutom egna tv-program har konstnären Lars Lerin också fått det ärofyllda uppdraget som julvärd i SVT. Har har dessutom tagit emot hedersmedalj av kungen för sin konst.

Lars Lerins familj

Lars Lerin bor tillsammans med maken Junior i Värmland.

STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel "Junior" Marques anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsvariationer i Karlstad i andra säsongen av "Lerins lärlingar" i SVT. Foto Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel ”Junior” Marques anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsvariationer i Karlstad i andra säsongen av ”Lerins lärlingar” i SVT. Foto Fredrik Sandberg / TT

Paret möttes på nätet 2007 och två år senare flyttade Junior från Brasilien till Sverige. Raka vägen hem till Lars.

– Det var inte lätt i början. Det blev ju en massiv kulturchock både för Junior och för mig. Men samtidigt fanns det något där, något som inte gick att släppa, har Lars berättat för tidningen Vi läser.

Idag har paret sönerna Rafael och Gabriel, samt tvillingdöttrarna Gerd och Iris.

Lars Lerin i stjärnorna på slottet

Nu är han åter igen aktuell i Stjärnorna på slottet som sänds på SVT.

I sitt eget program i stjärnorna på slottet öppnar stjärnan upp om uppväxten och hans föräldrars stora rädsla för att han skulle bli homosexuell.

Lars Lerin i ”Stjärnorna på slottet” 2022. Foto: SVT

Han berättar också om den tuffa tiden i Lofoten, där han bodde tillsammans med sitt ex och missbrukade allt från alkohol till droger.

– Jag har varit ett monster i en viss period utav livet. Jag är medveten om det och jag har bearbetat det mycket, säger han till Nöjeslivet.

LÄS MER: Lars Lerins gripande ord om kampen mot missbruket – berättar om tuffa tiden: ”Varit ett monster”

Lars Lerin har alltid varit öppen med att han är homosexuell, trots det har det ryktats om att han haft en romans med ingen mindre än Monica Zetterlund.

I Stjärnorna på slottet berättar Lerin om att de två värmlänningarna sågs och festade ihop ibland.

En kväll försökte Monica Zetterlund kyssa Lars.

– Det var ett speciellt tillfälle som vi var ute i skogen och hon skulle kyssa mig. Men jag sa att jag inte var lagd åt det hållet men det brydde hon sig inte om. Det gick lika bra i alla fall. Sen slutade det ganska illa den kvällen, har Lars Lerin förklarat för Femina.

Lars Lerin, Monica Zetterlund
Foto: TT/ Dan Hansson / SvD / TT

I en tidigare intervju med Expressen har Lars berättat att kyssförsöket inte var så lyckat och att deras relation inte var en kärleksrelation. Däremot beundrade han henne som artist och person.

– Monica var en väldigt kärleksfull person. Vi träffades inte för att vi skulle vara ihop, vi träffades för att hon skulle gå i kurs hos mig, hon skulle lära sig måla. Hon var inte kär i mig, det var bara såna där idéer man kan få när man dricker och festar, sade Lars Lerin till Expressen då.