Lasse Holms krav för att ställa upp i ”Så mycket bättre” – detta behövde TV4 gå med på

Ett enda krav – som TV4 uppfyllde.
Nu berättar Lasse Holm om sitt speciella önskemål för att ställa upp i ”Så mycket bättre”.

Lasse Holm går en spännande höst till mötes. På Nöjesteatern i Malmö har hans låtskatt (och flera andra låtskrivarkollegors låtar) nu blivit musikal i form av ”De’ e’ det här vi kallar kärlek”.

Och framför allt är han själv en av artisterna i den kommande säsongen av ”Så mycket bättre” som har premiär i TV4 på lördag.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Holm i "Så mycket bättre". Foto: TV4
Lasse Holm i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

Holms medverkan i TV4:s tittarsuccé blir pricken över i:et under ett år där låtskrivaresset prisats massor av gånger. Nyligen tilldelades han exempelvis Musikförläggarnas pris 2023. Utmärkelsen, som genom åren tidigare gått till bland andra Kenneth GärdestadTomas LedinLouise Hoffsten och Povel Ramel delas ut i Stockholm den 10 november.

Med 70 låtar på Svensktoppen och 18 i Melodifestivalen är Lasse Holm en av landets största hitmakare. Totalt har det hittills blivit hela fem segrar i Melodifestivalen, bland annat med Carola Häggkvist och ”Främling” 1983.

När Carola firade sitt 40-årsjubileum av schlagervinsten tidigare i år fanns förstås Holm med på scen i Stockholm.

Och tv-tittarna fick tidigare se honom bli hyllad i ”Allsång på Skansen”.

Då uppmärksammandes bland annat det faktum att ”Diggiloo”-turnén fyllde 20 år i somras, att Lasse senare i år fyller 80 – och att han firar 50-årig bröllopsdag med sin fru Kerstin under 2023!

– Ett otroligt år med allt från Avicii Arena med Carola till Diggiloos tjugoårsjubileum, Allsång på Skansen, Denniz Pop Awards, Så mycket bättre och musikalpremiär i Malmö med mera, säger Holm.

Lasse Holms ord inför ”Så mycket bättre” – stjärnans enda krav

Nu är det alltså Gotland och ”Så mycket bättre” som gäller för 79-åringen.

– Det är naturligtvis pirrigt, spännande och förväntansfullt. Det ska bli kul, säger han i programmet.

På frågan om han hade något speciellt önskemål till produktionen innan han ställde upp i ”Så mycket bättre”, blir svaret:

– Att min musikaliska sidekick Johanna Beijbom skulle joina på en låt, säger Holm till Nöjeslivet.

Lasse Holm fortsätter alltså att lyfta fram även andra artister – liksom han gjort med sitt låtskrivande under hela sin långa karriär.

Johanna Beijboms ord om gästspelet med Lasse Holm

Skövdesångerskan Beijbom beskrivs som en mångsidig artist, och anlitas ofta både som sångerska och konferencier till stora evenemang, galor och event. Lasse och Johanna har tidigare bland annat gjort shower ihop. Dessutom har Beijbom medverkat på ”Diggiloo”-turnén.

Hon har också tävlat i Danmarks motsvarighet till Melodifestivalen och där slutat på tredjeplats.

Nu återstår att se på vilken låt Johanna gästar Lasse Holm i ”Så mycket bättre”. Själv har Beijbom bekräftat sin medverkan i programmet.

– I flera månader har detta hemlighetsmakeri pågått och jag har bokstavligt talat fått ha munkavel. Det har varit alltifrån rep i Stockholm med bandet som för övrigt är helt osannolikt bra! Inspelning av låten vi tolkar som släpps direkt efter vårt program och en helt otroligt rolig resa med fina dagar på Gotland, skriver Beijbom på Facebook.

Nu får jag äntligen berätta!!!🎬🤩 Jag är i år med i ”Så mycket bättre” och gästar fantastiska Lasse Holm..🎶🩷🎥 I flera…

Posted by Johanna Beijbom on Friday, October 13, 2023

I klippet nedan kan man höra Johanna Beijbom i danska Melodifestivalen där hon kom trea 2017:

”Så mycket bättre” sänds på lördag den 28 oktober klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.