Lasse Kronér bryter tystnaden – fruktade för sitt liv: ”Var på riktigt rädd att inte möta morgondagen”

Tusentals svenskar har drabbats hårt av coronaviruset, och ”Doobidoo”-programledaren Lasse Kronér är en av dem.

På sin Facebook berättar folkkära tv-profilen om hur han fruktat för sitt liv och om den hårda och svåra vägen tillbaka.

”Men när Dag 52 nu äntligen vaknar så kan jag för första gången säga att det är lite lättare att dra ned luften i lungorna, om än inte hela vägen än, men det verkar som dom återigen förstår vad dom skall göra och vad dom är till för”, skriver han i ett inlägg.

Det var i mars som beskedet kom att inspelningarna av SVT:s populära program ”Doobidoo” stoppats efter att Lasse Kronér misstänks ha blivit smittad av corona.

Sedan dess har det varit tyst från programledaren men på sin Facebooksida har nu Lasse Kronér brutit tystnaden.

I ett långt inlägg berättar folkkära tv-profilen om hur han varit svårt sjuk i corona, och om vägen tillbaka.

”Värken i bröstkorgen är inte sådär galen längre. Febern har lämnat och dom där hostattackerna som fick mig att bli liggande kvar på golvet, är ett minne blott”, skriver han.

. Foto: TV4/Youtube

Fruktade för sitt liv

Han är också tacksam för att han innan corona gick ner 48 kilo i vikt, något han tror har hjälpt honom under sjukdomstiden.

”Herregud vilka dagar men framför allt nätter detta varit. Nätter när man inte ville somna för man var på riktigt rädd att man inte skulle möta morgondagen. Så här dålig har jag faktiskt aldrig mått tidigare i mitt liv”, skriver den folkkära programledaren i det öppna Facebookinlägget.

Tackar sjukvårdspersonalen

I slutet av inlägget tackar han alla för det stöd som han har fått genom den tuffa tiden.

STOCKHOLM 20100818 Lasse Kronér, programledare och musiker som är aktuell med sjätte omgången av ”Doobidoo” Foto:Leif R Jansson / TT

”Så kära vänner, tack för allt ert stöd, tack för all er omtanke. Men framförallt tack för att ni tar hand om varandra, tack för att ni visar medmänsklighet och för att när det var som mörkast så fanns där ljus ändå i oss människor. Största tacket till alla er inom vården ,vilka hjältar ni är”.

Massor av styrkekramar skickar vi till dig Lasse och alla som drabbats hårt av coronaviruset! Krya på dig!