Foto: SVT & TV4

Lasse Kronérs bekännelse – så styrde Lotta Engberg beslutet om allsången

Lasse Kronér storsatsar på ny allsång i sommar.
Nu berättar den folkkäre profilen om bakgrunden till beslutet – och hur Lotta Engbergs försvinnande från allsångsscenen hade ett finger med i spelet.
– Då finns det ju naturligtvis en lucka, säger han till Nöjeslivet.

Lasse Kronér blir allsångsledare sommaren 2024. Den folkkäre ”Doobidoo”-programledaren kommer ställa sig på scenen vid Tjolöholms slott i norra Halland tillsammans med artisteliten under varje måndagkväll mellan 1 juli–5 augusti.

Beskedet om Kronérs nya allsångssatsning ”Lasse på Slottet” kommer bara månader efter det att en annan allsång i väst-Sverige lagt mikrofonen på hyllan för gott.

”Lotta på Liseberg” med Lotta Engberg kommer inte tillbaka i sommar.

Och Lasse Kronér bekräftar nu att Engbergs exit från allsångsscenen skapade ett vakuum för honom att kliva in i när han nu ska göra en egen allsångsshow i väst-Sverige.

Samtidigt menar han att ”Lasse på Slottet” kommer vara någonting helt annorlunda än ”Lotta på Liseberg”.

– Om jag hade fått frågan medan Lotta körde, så hade jag varit mer tveksam till att göra det. ”Varför då?” egentligen. Att Lotta bestämde sig för att hon hellre vill vara med barnbarnen på somrarna förstår jag absolut, hundra procent. Det finns få som jobbat så mycket som Lotta. Då kände jag direkt att, då finns det ju framför allt för folkligheten, sen behöver det inte vara allsång. Mitt kommer absolut inte vara som Lottas var. Det är inget fel på Lottas och inget fel på min. Men vi har två olika sätt att jobba på, säger Lasse Kronér till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Kronér har tidigare gästat Lotta Engbergs allsång på Liseberg. I sommar gör han egen allsångsshow. Foto: TV4/Youtube
Lasse Kronér har tidigare gästat Lotta Engbergs allsång på Liseberg. I sommar gör han egen allsångsshow. Foto: TV4/Youtube

Han vill emellertid att folkligheten ska stå i centrum för ”Lasse på Slottet”, likt den gjort i alla år i ”Lotta på Liseberg”.

– Grejen är att vi båda jobbar i folklighet. Och om man jobbar i folklighet så är det onödigt att ha ytterligare en (allsång). Det finns liksom ingen större anledning. Men när Lotta bestämde sig för att ta en liten paus… eller paus, hon bestämde sig för att sluta, då är det ju mer självklart att det finns en anledning att göra någonting. Då finns det ju naturligtvis en lucka. Det kan jag självklart se och hålla med om, säger Lasse Kronér.

Som själv gästat ”Lotta på Liseberg” flera gånger och bland annat framfört Mello-hitlåten ”100%” som han sjöng med gruppen Triple & Touch och just Engberg 1988.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Det låter som du är inne på att det här kan bli en tradition? Att du blickar längre än ”bara” sommaren 2024. 

– Alltså jag har faktiskt skrivit tre somrar framöver i min almanacka. Att jag ser detta som en satsning. Eftersom satsningen är ganska rejäl, för det är den. Vi kommer hålla crème de la crème-nivå på artisteriet. Vi kommer hålla crème de la crème på bandet, allt som sker, hur vi byggt det, platsen … allting. Det bildmaterialet vi har gjort är svinsnyggt. Jag tror aldrig jag har sett snyggare affisch än den vi gjort, säger Kronér.

Nu hoppas profilen att publiken ska hitta till Tjolöholm.

– Allt som vi tar i här är med ganska bestämd hand så att säga. Jag vill göra detta så bra som möjligt, och då måste jag tänka långt. Sen visar det sig att vi sitter i september och hade sju personer som kom … Då är det så klart att man får titta på det, att det kanske inte var så bra detta. Så får man skita i det. 

Men det är nog ingen risk va? 

– Nej, vi får väl hoppas att det inte är så. 

En viktig aspekt för Kronér i nya allsångskonceptet är biljettpriserna.

– Vi ska inte ha priser som är sinnessjuka. Det ska inte vara svindyrt. Vi ska försöka ha en gästlista med artister som är vrålbra utan att det kostar en miljard liksom. Vi ska försöka få ihop pengar på andra sätt, så vi kan lösa detta.

Fakta: Lasse på Slottet Allsång på Tjolöholms Slott sommaren 2024

Med Lasse Kronér.

1 juli Tommy Nilsson, Solid Gospel och hemlig gäst. Tema: Låtar vi alla kan
8 juli Jessica Andersson och hemlig gäst. Tema: Schlager
15 juli Gunilla Backman, Anders Ekborg och hemlig gäst. Tema: Musikal
22 juli Andreas Johnson och hemlig gäst. Tema: Odödliga låtar
29 juli LaGaylia Fraizer och hemlig gäst. Tema: Covers
5 augusti Frida Öhrn, Kalle Moraeus och hemlig gäst. Tema: Den svenska visskatten
Fotnot: Biljetter via tjoloholm.se och westpointevent.se.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev