Foto: TV4

Leif GW Persson dömer ut Robert Gustafssons oväntade uttalande

.

Leif GW Persson slår tillbaka – efter Robert Gustafssons oväntade uttalande om Palmemordet.
Nu väljer professorn att kommentera utspelet från komikern.
– Han är en väldigt duktig skådespelare, men hans polisiära kvaliteter är för mig höljda i dunkel, säger Leif GW i Nyhetsmorgon.

Det var på måndagen som Robert Gustafsson gick ut och berättade i podcasten ”Nemo möter en vän” om sina upplevelser under kvällen då statsminister Olof Palme mördades i Stockholm.

Den folkkäre skådespelaren och komikern var på samma biograf som makarna Palme. Under kvällen gjorde han några, som han själv menar, intressanta observationer kring biografen.

Bland annat såg han en bil som han tyckte verkade misstänksam.

– Sådana rutor får man inte ha om man inte är snut så då tänkte jag ”jaha, han har övervakning”. Det var även walkie-talkies överallt. Jag hörde hur det pep och att folk pratade med varandra genom dessa. Jag tänkte ”jäklar vilket pådrag han har”. Sen hörde jag efter mordet att det inte fanns någon övervakning överhuvudtaget och då förstod jag att något inte stämde, säger Robert Gustafsson i podden enligt Aftonbladet.

Robert Gustafsson om förhören med polisen

Tre veckor senare kallades han till vittnesförhör – via telefon med polisen. Men han kände sig inte hörd och blev frustrerad. Och Gustafsson har sina teorier kring mordet på statsministern.

– Jag vet att polisen är inblandad. Detta är större än vad man tror. Det är ingen galning som sprungit fram och skjutit. Det är ett beställningsjobb med massa män iblandade men det tystas ner, sa Gustafsson i podden.

På onsdagen ombads kriminologen Leif GW Persson kommentera de nya uppgifterna från Gustafsson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Professorn förklarar i TV4 vad han tror Gustafsson såg. Det gjordes nämligen ett stort knarktillslag i området kring biografen – samma kväll som Palme mördades. GW menar att det kan vara förklaringen till varför Gustafsson såg så många poliser.

Leif GW Persson. Foto: TV4
Leif GW Persson. Foto: TV4

– Det har varit känt sedan länge. De gör ett större knarktillslag den där kvällen i en fastighet som ligger i samma kvarter som biografen. Det kommer inte som någon ny upptäckt direkt. Och jag har svårt att tro att det kan kopplas till mordet på Olof Palme, säger Leif GW i TV4.

Leif GW: ”Med all respekt för Robert Gustafsson”…

GW tycker inte att polisen bör lägga någon större vikt vid uppgifterna. Samtidigt hyllar han ”Robban”.

– Jag tror inte det har med saken att göra. Med all respekt för Robert Gustafsson. Det är en utomordentlig skådespelare. Han har spelat polis i en serie som jag varit med om att skapa. Men det gör honom inte med automatik till en alldeles utmärkt mordutredare, säger Leif GW Persson.

– Till att börja med är det old news, det visste vi redan om. För det andra tror jag inte att det har med saken att göra.

Se hela professorns utläggning här i Nyhetsmorgon: 

Vad tänker du kring Palmemordet? Och vad tror du om GW:s och Robbans teorier? Skriv gärna en kommentar.