Leif ”Loket” Olsson försvann helt – detta gör han i dag

Många av oss är uppväxta med eller har följt stora delar av Leif ”Loket” Olsson. Under 90-talet underhöll han oss i Bingolotto och har under åren återvänt som gästprogramledare.

Men under åren har det också varit en hel del tystnad från tv-profilens håll.

Nu avslöjar han vad han gör idag.

Leif ”Loket” Olsson försvann helt efter att ha gjort succé i Bingolotto under många år. Han är ett sant svenskt guldkorn för många av oss och lämnade ett stort avtryck.

För många trogna tittare av Bingolotto har få om ens någon kunnat ta sig an tronen efter honom.

Men åren har gått sedan han lämnade tv-programmet och i en ny intervju med GT berättar han om hur livet har förändrats och inte förändrats sedan dess.

Leif ”Loket” Olsson här tillsammans med dåvarande programledaren Ingvar Oldsberg. Foto: Mynewsdesk/Wikkimediacommons

Fortsätter spela bingo

Även om han inte längre står inför miljonpublik så fortsätter fortfarande intresset och passionen för bingo.

Han sitter numera nämligen i en bingohall på Kungsgatan i Göteborg.

– Grejen var att idrotten tjänade pengar på det, på det viset var det viktigt. Att jag är här nu på onsdagarna är samma grej. Jag är ju pensionär, men eftersom idrotten får alla pengar så är det okej för mig, berättar han för tidningen.

Leif ”Loket” Olsson om nutida Bingolotto: ”Konstigare och konstigare”

Och åsikter om hur Bingolotto ser ut idag, det har han helt klart.

– Jag tror man riktar in sig på fel målgrupp om man tror att det mest är ungdomar som spelar ”Bingolotto”. Det tjatet har ju varit i alla år, jag sa direkt att vi ska ta vara på de gamla, för de är de som spelar och köper brickor. Vi körde alltid dansband också, det var viktigt. Ingen annan jävla konstig musik, utan sånt som äldre människor tycker om. Det blir bara konstigare och konstigare och allt ska vara så ungdomligt – i helvete heller säger jag. Det ska vara dansband, säger han till tidningen.

Numera finns Leif ”Loket” Olsson i bingohall, i Göteborg. Foto: Albin Olsson/Wikkimediacommons

Leif ”Loket” Olsson om hälsan: ”Ställt till det lite för mig”

Med hälsan är det si och så med berättar Leif. Han har nämligen en del problem med ryggen och får sitta ned under Bingolottsdragningarna.

– Annars mår jag hyggligt för min ålder, men de här problemen har jag haft i nästan en månad nu och de har ställt till det lite för mig. Det är skumt det där, men jag hoppas att det ordnar upp sig snart, säger han till GT.

Va kul att du fortfarande kör vidare med Bingo Leif! Men du är saknad i Bingolotto! Tryck på gilla-knappen om du saknar Leif ”Loket” Olsson i tv-rutan!