Leif Mannerströms svåra hälsokamp – nära att dö: ”Min fru räddade mitt liv”

Coronakrisen har slagit till hårt mot våra äldre.

I mars firade kocken Leif Mannerström sin 80-årsdag men insjuknade snabbt.

Nu berättar han om den svåra vägen tillbaka.

För två månader sedan berättade tv-profilen och kocken Leif Mannerström att han hade isolerat sig tillsammans med sin hustru Lilian.

Båda två som tillhör riskgruppen för att drabbas av coronaviruset, fick förlita sig på hjälpen från övriga familjemedlemmar för att få hjälp med till exempel matvaruinköp.

Men det blev långt ifrån en enkel isolering.

Foto: TV4

”Räddade livet på mig”

Folkkära Leif Mannerström berättar nu om den svåra kampen tillbaka, och livsviktiga stödet från hustrun, när han fruktade för sitt liv.

– Min fru räddade livet på mig, jag var väldigt illa däran. Det är 14 dagar av min sjukdom som jag inte ens minns var jag varit någonstans. Jag minns inte något från de dygnen, säger han till Expressen.

Leif berättar att han förlitade sig helt på sin frus omvårdnad och att hon hjälpte honom att få i sig mat och dryck under den svåra hälsokampen.

– Jag kunde ha strukit med – jag var faktiskt riktigt dålig. Dit hädan ska man ju i vilket fall som helst, men nu får jag några år till på mig, säger han till tidningen.

Gått ner 15 kilo under isoleringen

Trots det kritiska läget sökte Leif inte någon akutvård.

– Jag sökte inte sjukhusvård – utan fick uppmaningen att stanna hemma om jag kunde. Något jag tror har varit till min fördel att jag har jobbat hårt i hela mitt liv och har en bra och stark grund.

Leif berättar att han mår bättre idag men att han inte fått tillbaka sin fulla styrka.

Leif Mannerström
Leif Mannerström. Foto: TV4/Youtube

Under sin två månader långa isolering har han dessutom gått ner 15 kilo.

– Även som frisk tänker jag fortsätta gå ner i vikt. Det här var en bra start – inget ont som inte för något gott med sig. Jag ska gå ner ytterligare, kulmagen ska bort helt och hållet. 

LÄS MER: Leif Mannerströms son Sebastian har vuxit upp – så ser han ut idag

Så skönt att höra att du och hustrun mår bättre! Alla styrkekramar till er!