Lill-Babs slog sig blodig i TV4 – men vägrade ställa in showen

Barbro ”Lill-Babs” Svensson är en av våra mest folkkära och älskade artister genom tiderna. Från sent 1950-tal och framåt har hon varit en av de mest populära sångerskorna vi har i Sverige, och hon är därför ett känt ansikte för de flesta.

För att hylla hennes makalösa karriär visar TV4 en dokumentär i två delar om Lill-Babs liv och musik.

I torsdagens avsnitt avslöjar artisten en egen sida av sig själv som tittarna inte sett förut.

Det handlar om en olycka som hon var med om vid inspelningarna av ”Så mycket bättre” i samma tv-kanal år 2010, skriver Aftonbladet.

När Lill-Babs blev frimärke 2012. Foto: Claudio Bresciani/TT

Lill-Babs deltog i den allra första säsongen av det populära tv-programmet tillsammans med bland andra före detta maken Lasse Berghagen.

– Det här var något helt nytt och oprövat. Vi som var med i första omgången, förstod nog inte vilken betydelse det skulle få för oss och att vi skulle få vänner för livet, säger Lill-Babs i dokumentären.

Men under inspelningarna för sju år sedan föll hon ner i betongen och skadade ansiktet. Det ledde till att hon bar solglasögon under den dagen.

– Barbro skulle gå och hämta några öl och tacka bandet, hon vände sig om, snubblade på en sladd och gick med ansiktet rakt i betongen. Det var som att luften gick ur oss allesammans. Många tänkte: är det här över nu. Men framför allt, hur mår hon och vad kommer att hända, sa Lasse Berghagen då.

Nu delar Lill-Babs i TV4-dokumentären för första gången med sig av en privat bild från den otäcka olyckan. En bild som TV4 inte valde att visa då, men som visas i dokumentären nu.

Bildkälla: TV4 (dokumentären Lill-Babs: Leva livet)

– Jag fick åka ambulans och blodet sprutade. Men att ställa in… nä, det gick ju inte. Det var väl torsdag, fredag, lördag, söndag kvar. Jag hade stora glasögon på mig. Och så gjorde TV4:s sminkös ett fantastiskt jobb med mig under de dagarna, säger Lill-Babs i programmet.

Artisten tvingades åka till sjukhus men återupptog ändå inspelningarna av ”Så mycket bättre”. En show hon ville fullfölja trots de allvarliga skadorna. Kollegan Petter berättar hur imponerad han var av Lill-Babs, som ställde sig på scenen trots skadorna.

– Det visade sig ju dagen efter hur Luthersk hon är. Hon ställer inte in. Nu jädrar ska hon in, med de där stora jättebrillorna hon hade på sig, säger Petter i dokumentären.

Förutom Berghagen, Lill-Babs och Petter deltog även Christer Sandelin, Plura Jonsson, September (Petra Marklund) och Thomas Di Leva under premiärsäsongen.

Det andra avsnittet av ”Lill-Babs – Leva livet” sänds på torsdag 21.00 i TV4.

Wikimedia

Så här såg det ut när Lill-Babs tolkade Plura och Eldkvarn:

Dela gärna vidare om du också imponeras av denna krutgummas styrka! Du är bara bäst, Lill-Babs!