Maja Strömstedt: Ålder, pojkvän, Agneta Sjödin, Niklas, Lotta på Liseberg

När Sylvia Vrethammar tvingades ställa in sin medverkan i Lotta på Liseberg fick produktionen snabbt leta efter en ersättare. Den som fick fylla den folkkära artistens skor blev Maja Strömstedt, dotter till Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt. 

Men vad har Maja gjort innan? undrar många, här är anledningen till varför du känner igen Maja Strömstedt. 

Om Maja Strömstedt låter bekant så kan det vara för att hon fått sitt efternamn av sin pappa – GES-medlemmen Niklas Strömstedt. Men det är inte bara Majas pappa som är känd. Hennes mamma är folkkära programledaren Agneta Sjödin

Maja Strömstedt och Agneta Sjödin

Majas föräldrar var ett av 90-talets hetaste par i media, båda med lysande karriärer. De förlovade sig 1997 men hann aldrig gifta sig innan de gick skilda vägar 2001. 

Maja och Agneta står varandra nära. I tidigare intervjuer har Agneta beskrivit sin dotter med orden ”Hon är mitt allt”.

LÄS MER: Agneta Sjödins stora kroppsförändring – nu bryter hon tystnaden: ”Det var inte jag”

Maja Strömstedt till höger och mamma Agneta Sjödin.
Agneta Sjödin och dottern Maja Strömstedt. Jessica Gow/TT

Maja Strömstedt ålder

Hur gammal är Maja Strömstedt?

Maja Kristina Margareta föddes i Stockholm den 2 maj 1998, ett år efter att föräldrarna Niklas och Agneta förlovat sig. Idag är Maja 24 år gammal. 

Maja Strömstedt.
Maja Strömstedt. Foto: Christine Olsson/TT

Maja Strömstedt syskon

Maja är Agneta Sjödins enda barn. Hon har dock två halvsyskon på pappa Niklas sida. De två äldre bröderna heter Adam och Simon. Båda sönerna har Niklas tillsammans med ex-frun Efva Attling. Båda bröderna är äldre än Maja. Adam är 34 år och Simon är 31 år.

LÄS MER: Jenny Strömstedt om planen med Niklas – därför tillbringar paret tid isär i sommar

Maja Strömstedt musik

Maja har gått i pappas fotspår och sysslar med sång och musik. På sin Instagram titulerar hon sig som artist, och även om gått under radarn för många så har hon miljontals lyssningar på Spotify. 

Låtarna “The idea of me”, “Imma show u”, ”Slow Hand” och ”No Fake Love” är det Maja som ligger bakom. 

På hennes Instagram är det tydligt att musiken är en stor del av hennes liv. Maja både sjunger och spelar piano, vilket hon ofta delar videoklipp på. 

Hon kallar sig för artistnamnet Maja Kristina, och har tidigare poängterat att hon inte vill glida på en räkmacka för att hennes föräldrar är kända. Maja vill bygga sin egen musikkarriär. 

– Jag vill skapa min våg och rida på den och verkligen inte ta uppmärksamhet från någon annan. Jag vill att fokuset ska ligga på att jag har skapat det här helt själv utan någon hjälp från dem, har Maja tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet

Lotta på Liseberg Maja Strömstedt 

Maja fick äran att ersätta Sylvia Vrethammar när hon tvingades hoppa av det populära tv-programmet Lotta på Liseberg i sista stund efter midsommarhelgen.

Vi har en känsla av att vi kommer att få se mer av Maja framöver. 

Maja Strömstedt pojkvän 

Maja bodde i USA i flera år för att satsa på musikkarriären. Hon har inte visat upp någon pojkvän eller partner officiellt, men i en intervju med Aftonbladet 2019 berättade hon om ett tidigare förhållande där en “idiot-kille” tryckt ner henne. 

Den 27 juni 2022 medverkar Maja Kristina i Lotta på Liseberg där hon framför egna låtar. 

Dela gärna med fler som kan vara nyfikna på Maja Strömstedt.