Mandelmann trotsar läkarnas order på gården: ”Jag blev dödssjuk”

Gustav och Marie Mandelmann är tittarnas nya favoriter i TV4:s ”Mandelmanns gård”.

Men historien kunde ha slutat annorlunda, när paret flyttade till gården för 20 år sedan.

Gustav berättar för Aftonbladet att läkarna avrådde honom från flytten.

Bildkälla: TV4

Paret Gustav och Marie Mandelmann flyttade ner till Österlen för 20 år sedan. Men inför flytten trotsade Gustav läkarnas order och kämpar än i dag för att klara av livet på landet.

Livet på landet gör honom väldigt sjuk, berättar han för Aftonbladet.

Mandelmanns gård – en storsuccé för TV4

Tv-programmet har blivit en storsuccé för TV4 sedan det började sändas. I serien får det svenska folket följa med Gustav och Marie Mandelmann till deras kravmärkta gård på Österlen och i höstas blev det en prisfest. På Kristallengalan tog paret hem tre priser, två från juryn och ett från folket.

Gustav och Marie lämnade livet i Stockholm för livet på landet för 20 år sedan. Men det var inte självklart att paret skulle flytta. Läkarna avrådde nämligen Gustav från flytten.

Han har allergi mot bland annat hästar, hö och grisar.

– Han sa: ”En sån som du med hösnuva och rinnande ögon ska hålla sig i stan”. Jag blev så galet ledsen, faktiskt, och gick moloken därifrån. Jag hade börjat fantisera ordentligt om landet då. Men så tänkte jag att: ”Nej, jag ska fanimig visa att det inte behöver vara så”. Jag tror man anpassar sig och att immunförsvaret vänjer sig, jag var ju jätteung då, har Gustav Mandelmann sagt till Aftonbladet.

– När vi flyttade till Djupadal skaffade vi slaktsvin eftersom vi hade slaktstall. Jag blev dödssjuk, knalldålig med astma direkt. Det bildas jättemycket allergener när de är instängda. Som tur är har vi ju medicin och kortison, sade han till Aftonbladet.

Klappar grisar ändå

Men i onsdagens avsnitt trotsade han läkarnas order och umgicks med grisar. Både på egna gården och i Danmark.

– Vafan, är det här ett får eller en gris? Har baggen varit inne i fårhagen för något år sedan? säger han då han får syn på de krulliga svinen, säger Mandelmann och utbrister på sitt sedvanliga vis:

– Det är svårt att klämma dem på magen, för det är så mycket ull i vägen.

Foto: TV4

Dela gärna vidare om du också tycker om Gustav och Marie!